RMW Roma Metal Working, soluții profesioniste pentru structuri metalice la comandă

Compania utilizează tehnologii de ultimă generație pentru confecționarea de structuri metalice la cele mai înalte standarde de calitate. Compania RMW Roma Metal Working a fost înființată în anul 2013 de către o familie franceză care, în colaborare cu  actualul director român al societății, au pus bazele unei activități de producție într-o hală de 1.000 de metri pătrați, situată în orașul Ștefănești, județul Argeș – în incinta platformei IATSA Stefănești. Compania și-a început activitatea cu un număr de 8 persoane – sudori, lăcătuși și departamentul administrativ, personalul fiind specializat ulterior în Franța și având capacitatea de a realiza lucrări de complexitate mare, pe de o parte, dar și să răspundă exigențelor de calitate cerute de clienții străini, pe de alta.

Datorită seriozității și profesionalismului de care a dat dovadă, societatea a crescut de la an la an, dezvoltându-și atât capabilitățile, portofoliul de clienți, dar și echipa. Odată cu dezvoltarea activităților, compania a închiriat două hale a câte 500 de metri pătrați fiecare, în prezent desfășurându-și activitatea pe o suprafață totală de 2.000 de metri pătrați. Halele sunt dotate corespunzător cu tehnologii de ultimă generație care ajută echipa de angajați să execute în cel mai mic detaliu lucrările solicitate de clienți.

„Anul acesta împlinim 5 ani de activitate și, de la înființare, am realizat sute de lucrări unicat în confecții metalice pentru piața externă. În ultimii ani, am reușit sa ne mărim portofoliu de clienți și pe piața internă, reușind să creștem de la un an la altul. În acest moment,  putem spune că avem servicii din ce în ce mai bune și clienți din ce în ce mai mulțumiți, pe măsura lucrărilor solicitate și ofertate. Experiența noastră internațională ne-a învățat cum să abordăm lucrările de confecții metalice, o muncă migăloasă care trebuie să respecte proiectul, dar să fie și creativă în același timp. Firma noastră recomandă folosirea de confecții metalice oriunde există cerințe deosebite privind mărimea încărcărilor, a rezistenței în timp, precum și minimizarea greutății proiectelor. Datorită varietății proiectelor realizate, compania noastră a acumulat o bogată experiență în proiectarea și producția de confecții metalice și structuri metalice”, ne-a declarat domnul Cristian Mureșan, directorul general al RMW Roma Metal Working.

Activitatea de producție a companiei

RMW Roma Metal Working are capacitatea de executa în regim propriu, la comandă, diverse structuri metalice unicat sau în serie, în funcție de necesitățile clientului, personalul având capacitatea de a realiza cele mai de finețe lucrări.

Activitatea de producție și serviciile oferite de companie constau în lucrări de confecționare structuri metalice pentru industria automobilă, navală, energetică și aeronautică, la cele mai înalte standarde, în țară și în străinătate; realizarea de structuri metalice din table, țevi, europrofile sau componente ale acestora, oferind la cererea clientului un strat de grund antirugină și vopsea; servicii de debitare plasmă tablă (până la grosime de 64 mm) și țevi (până la diametru de 300 mm) pe mașină cu comandă numerică Hypertherm tip HPR 260 XD; servicii de roluire tablă (cilindric sau conic), cu o grosime a tablei de până la 20 mm și lungime de 2.500 mm pe mașină hidraulică de roluit  4R HSS 25-320; servicii de îndoire țevi până la diametru de 3″, cu grosimea peretelui de până la 4 mm, pe mașină hidraulică de îndoit țevi CMH 76. În plus, compania asigură montajul produselor executate, având personal specializat pe șantierele navale din Franța și centrala nucleară de la Flamanville.

Tehnologiile utilizate în producție și aria de distribuție

Societatea RMW Roma Metal Working folosește în cadrul procesului de producție aparate Lincoln de ultimă generație și mașini de debitat cu comandă numerică Hypertherm tip HPR 260 XD. Unul din marile avantaje ale firmei este că realizarea structurilor este îndeplinită  de sudori autorizați în toate procedurile de sudare, în conformitate cu ISO 9001:2015 în majoritatea tipurilor de materiale (oțel, inox, aluminiu).

Aria de distribuție a RMW Roma Metal Working acoperă, ca și piețe principale, România și Franța. Printre clienții principali ai companiei se regăsesc nume ca BST Normandie, Dresser, SIDEM-Veolia, Alfarom Carpați, Delta Termo Construct, DVROM Mecano, Europe Conception Process Inginerie, Isis Development sau SETRO Metal Group.

Aria de distribuție a RMW Roma Metal Working acoperă, ca și piețe principale, România și Franța

Avantajele competitive ale companiei

Referindu-se la principalele avantaje ale companiei RMW Roma Metal Working, domnul Cristian Mureșan, directorul general al companiei ne-a declarat: „Principalul nostru avantaj este că avem posibilitatea să trimitem personalul nostru în diferite locații din străinătate și în acest mod ei câștigă experiență și se pot încadra în exigențele impuse de partenerii străini”.  Pe lângă acest atu, obținerea certificării ISO 9001: 2015 și autorizarea sudorilor în toate procedeele de sudură sunt de asemenea avantaje importante care susțin calitatea lucrărilor efectuate în cadrul companiei.

În prezent, echipa RMW Roma Metal Working are o echipă de 22 de angajați direcți, la care se adaugă încă 5 persoane închiriate prin intermediul unei firme de plasare a forței de muncă

Investiții și rezultate economice

În ceea ce privește planurile pentru viitorul imediat, obiectivele de dezvoltare au în vedere achiziționarea unui teren de 8.000 de metri pătrați și a unei hale de producție, investiții ce au ca scop mărirea capacității de producție.

O investiție majoră a fost efectuată în anul 2015, când compania a obținut finanțare pe un proiect european și a dotat atelierul cu utilaje de ultimă generație. În ceea ce privește rezultatele economice, societatea a înregistrat în anul 2017 o cifră de afaceri de 760.000 de euro, iar pentru anul 2018 se preconizează o cifră de afaceri de aproximativ 800.000 de euro, compania situându-se pe un trend ascendent încă de la înființare.