Stiri: Agricultura

Ro.Aliment dă startul Expo Conferinţei “Produsul românesc și valoarea lui pe piață”

15.06.2016

Inspiraţi de Campionatul European de Fotbal, Ro.Aliment fluieră, astăzi, începutul Expo Conferinţei “Produsul românesc și valoarea lui pe piață”. La start, sunt aliniați producători, procesatori, furnizori, comercianți și autorități care timp de două zile vor “alerga” printre cele mai importante subiecte ale industriei alimentare într-o dezbatere fair-play cu scopul unei mai bune informări tehnico-profesionale și de management, având astfel oportunitatea de a descoperi noi soluții pentru optimizarea afacerii lor.

Conferinţa va fi arbitrată la centru de organizatorul revista ro.Aliment și asistat de pe margine cu multă rigurozitate de specialiști –participanți sau vorbitori – care vor lua parte la ședinte plenare sau la paneluri de prezentări tehnice interactive pe teme de interes stabilite de comun acord.

Evenimentul va fi găzduit de Hotel Sport din Poiana Brașov, un teren neutru în care participanții își vor putea expune liber opiniile și propunerile factorilor de decizie, vor asculta punctul de vedere al autorităților și vor putea aborda reprezentanți ai companiilor prezente.

Achim Irimescu – Ministrul Agriculturii, Laurențiu Rebega – membru Parlamentul European, Paul Anghel – Director General ANPC, Sorin Minea – Președinte ROMALIMENTA, Dorin Cojocaru – Președinte APRIL, Emil Dumitru – Președinte PROAGRO, Aurel Tănase – Director PRODCOM, Marian Cuzdrioreanu – Președinte RO-FISH vor observa și prezenta cele mai comentate subiecte ale industriei de profil.

“În finala mică a evenimentului comercianți, consumatori și producători vor analiza efectele Legii 321, expo-conferința RO.aliment fiind primul eveniment după adoptarea de către Parlament a actului normativ, în care se vor afla față în față cu reprezentanții autorităților”, au anunţat organizatorii.

De asemenea, sesiunea Business Academy va aduce în prim plan prezentări despre ultimele cercetări şi inovaţii din domeniu, detalii despre secretele construirii unei echipe solide, modele de management, marketing, gândire creativă, leadership, studii de piaţă, etică alimentară, cercetare şi multe altele.

Un moment special al Expo Conferinței va fi “Ora de bun gust” în care cei prezenți vor putea degusta cele mai interesante, inovatoare și gustoase produse românești. Companiile românești vor intra în competiția finalei mari pentru trofeul “Gustul Ales”. Produsele din concurs vor fi jurizate luând în calcul trei categorii de criterii: gust și miros, caracteristici specifice fiecărei grupe (textură, limpiditate, palatabilitate, etc), aspect și raport calitate/preț.

Fluierul de final va aparține tot organizatorilor, când la “Ora de bun gust”, participanții vor primi un cadou inedit din partea organizatorilor: “Traistuța cu bunătăți”.