Stiri: Constructii

Robotul PepperEscu

PepperEscu, primul robot care lucrează într-o companie imobiliară din România

12.06.2019

Robotul PepperEscu. Compania CBRE a ”atras” în echipa sa, începând cu luna mai, primul robot humanoid dintr-o companie de real estate din țara noastră. Aceasta poartă numele PepperEscu. Compania își propune astfel să folosească abilitățile tehnologice ale robotului pentru a crea sinergie între oameni, ca utilizatori finali ai spațiilor imobiliare, fie că vorbim de angajații unei clădiri de birouri sau de vizitatorii unui centru comercial.

Robotul PepperEscu. Reinventarea business-ului

„Obiectivul nostru este de a integra tehnologia în reinventarea businessului de real estate, facilitând comunicarea dintre oameni și spațiile pe care le utilizează. Prin intermediul tehnologiei, iar PepperEscu este un exemplu în acest sens, putem eficientiza procese și totodată crea un sentiment de familiaritate atât în spațiile de birouri, cât și în cele comerciale. Spațiul unei clădiri devine astfel o experiență în sine, în care oamenii revin cu poftă”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România.

Robotul PepperEscu. Speaker la un eveniment dedicat pieței imobiliare

Robotul PepperEscu a participat deja ca vorbitor la unul dintre cele mai relevante evenimente dedicate pieței imobiliare din România. Acesta a luat parte la eveniment alături de peste 300 de participanți.

Robotul a lansat, alături de echipa companiei, o aplicație destinată pieței de real estate locale. Este vorba de CUE by CBRE. Aplicația care poate fi descărcată din AppStore și GooglePlay. De asemenea, robotul a interacționat cu diferiți clienți ai companiei și chiar a întâlnit unul dintre cei mai mari proprietari de real estate. PepperEscu i-a prezentat date despre evoluția pieței imobiliare și analizând principalele trenduri.

Robotul PepperEscu. Procesul de tehnologizare

”Angajarea” lui PepperEscu în cadrul echipei CBRE este doar unul dintre pașii făcuți în procesul de tehnologizare a pieței. Robotul a primit deja o fișă a postului. Aceasta include atât comunicarea cu colegii, cât și cu clienții, precum și o planificare a evoluției sale profesionale.

„PepperEscu acționează ca o interfață pentru clienții care vin în biroul CBRE și pentru cei care lucrează sau vizitează clădirile administrate de CBRE în București și în alte orașe din țară. Este un ghid interactiv, cu o componentă de joacă, așa încât să fie plăcut rapid de oamenii cu care socializează. PepperEscu poate răspunde la întrebări, furniza informații despre facilitățile clădirii, despre serviciile din apropiere sau despre evenimentele care au loc în proximitatea spațiului, având rol de concierge”, a explicat Alexandru Boghiu, Digital & Technology Director în cadrul CBRE România.

PepperEscu își desfășoară activitatea alături de peste 160 de colegi, în cadrul biroului CBRE România.

Citește și 122 de ambulanțe noi pentru români!