Stiri: Finante

Robotul Sophia are card de credit. Ce bancă i l-a oferit?

10.05.2018

UniCredit a anunţat, în premieră mondială, oferirea primului card de credit pe numele unui utilizator cu inteligență artificială – Sophia the Robot, robotul umanoid creat de compania Hanson Robotics, care va ridica personal cardul în cadrul unui eveniment organizat de instituţia de creditare.

„UniCredit este banca pentru lucrurile care contează pentru clienţii săi. Avem o abordare eficientă și pragmatică în domeniul digital, concentrându-ne pe inițiativele care aduc îmbunătățiri experienței clienților în zona digitală și a canalelor alternative. Europa Centrală și de Est reprezintă terenul de implementare perfect pentru noile soluții în domeniul digital și IT, grație deschiderii recunoscute a acestei regiuni către inovație. Inteligența artificială și tehnologia sunt parte a acestei evoluții care ar putea contribui la o calitate mai bună a vieții oamenilor în viitor și influența modul în care facem banking. De aceea, suntem încântați să putem face acest pas istoric alături de Sophia și de Hanson Robotics!”, a declarat Septimiu Postelnicu, Director Executiv al Diviziei Retail.

Astfel, începând de astăzi, Sophia se va putea bucura de toate beneficiile unui card UniCreditCard Premium emis sub sigla Mastercard complet funcțional.