Roca Investments

Roca Investments susţine ferma Piscicola

05.06.2020

Roca Investments a anunţat o nouă tranzacţie în agri-food. Compania investeşte 600.000 de euro într-o participaţie în Piscicola, o fermă piscicolă înfiinţată la începutul anilor ‘70 şi modernizată în ultimii ani, situată în localitatea Adrian din judeţul Satu Mare.

Soluţii de consolidare

Roca Investments este compania care oferă soluţii de consolidare a IMM-urilor româneşti care traversează un moment dificil.

De asemenea, compania mai are în derulare o investiţie în domeniul agri-food , RDF din Arad, unul dintre principalii distribuitori de input-uri agricole (îngrăşăminte chimice, seminţe şi pesticide).

Tranzacţia cu Piscicola

Înfiinţată la începutul anilor ‘70 şi modernizată în ultimii ani, Piscicola SA, situată în localitatea Adrian, judeţul Satu Mare, este o fermă piscicolă pe cale să devină cea mai nouă companie în care ROCA Investments deţine participaţii şi al doilea business din această industrie în care ROCA Investments s-a implicat. Tranzacţia cu Piscicola este în valoare totală de 600.000 euro şi a ajuns în ultimele etape de finalizare.

Roca Investments. Planuri de dezvoltare

Pentru Piscicola, ROCA Investments îşi propune o dezvoltare pe zona de creştere a peştelui şi de procesare. Pe aceste segmente, compania are deja certificări, iar potenţialul de dezvoltare este enorm. Compania se va implica în activitatea comercială şi managementul financiar cu scopul de a duce compania la următorul nivel. Agri-food, domeniu rezistent la criză, este doar unul dintre sectoarele vizate de următoarele tranzacţii.

Compania urmează să mai consolideze alte patru-cinci business-uri.

Ce spune CEO-ul Roca Investments

”Mă bucură faptul că după declanşarea pandemiei reuşim să continuăm proiectul nostru de consolidare a companiilor româneşti. Mai mult, am simţit că este momentul să accelerăm, fiindcă promisiunea ROCA Investments este de a fi o soluţie tocmai pentru astfel de momente, de dificultate. Strategia noastră este de a dezvolta un portofoliu «all seasons», prin care înţelegem acel mix, de domenii de activite şi de riscuri, rezistent la recesiune. Susţinuţi de acţionarii noştri, suntem în diverse faze de negociere şi structurare a tranzacţiilor cu 4-5 companii, din domenii diverse de activitate. Cu una dintre ele suntem chiar în etapele finale de semnare”, a declarat Rudolf Vizental, CEO al companiei.

Acesta a mai spus că în această perioadă dominată de incertitudine, compania a continuat procesul de analiză şi negociere cu mai multe firme. În plus, în prezent este gata să îşi intensifice activitatea.

Citeşte şi Industria turismului, lovită din plin de pandemia de coronavirus. Cele mai afectate companii

 

 

 

 

Citiți și despre: