Roche: Vânzări de aproape 47 miliarde franci, în 2013

30.01.2014

Compania Roche a raportat în 2013 un avans de 6% a vânzărilor la nivel global, la aproape 47 miliarde de franci elveţieni. Creşterea cererii pentru medicamentele folosite în tratamentul cancerului, bolilor autoimune şi pentru testele de diagnostic destinate laboratoarelor clinice a reprezentat principalul motiv al rezultatului pozitiv.

“2013 a fost un an foarte bun pentru Roche. Ne-am depăşit ţintele financiare propuse datorită cererii susţinute pentru produsele noastre şi lansării de noi medicamente şi teste de diagnostic”, a declarat Severin Schwan, CEO al Roche.

În 2014, avansul este estimat la 5%

Pentru acest an, compania farmaceutică estimează că vânzările vor creşte cu circa 5 puncte procentuale, la o rată de schimb constantă.

Divizia de Farmaceutice a companiei a raportat un avans de 7%, până la 36,3 miliarde de franci elveţieni, cea mai bună performanţă având-o produsele din portofoliul de oncologie, dar şi medicamentele pentru poliartrită şi reumatism.

Creştere importantă pe pieţele emergente

Pieţele emergente au avut cea mai mare creştere de 12%, pe locul doi situându-se SUA (+10%), în timp ce în Europa şi Japonia, avansul a fost de 2%.

Linia de cercetare şi dezvoltare a Diviziei a avut, de asemenea, progrese importante în domeniul oncologiei, oftalmologiei şi bolilor autoimune.

Anul trecut, vânzările Diviziei de Diagnostic s-au majorat cu 4%, la 10,5 miliarde de franci elveţieni. Creşterea a venit de pe urma testelor şi echipamentelor pentru laboratoarele clinice.

 

Citiți și despre: