Constructii

RODSPECTRA, cel mai mare distribuitor de materiale de construcții din Arad

01.10.2017

Compania are în curs de amenajare două showroom-uri de materiale de finisaj. Bazele companiei RODSPECTRA au fost puse în anul 2003 de către Mihai Tomoioagă, prin programul susținut de Guvernul din acea perioadă – taxe „0” pentru înființarea de societăți comerciale pentru studenți.

„Eu, în anul 2003 eram student la Facultatea de Protecția Mediului (Specializarea Silvicultură) din ORADEA și am beneficiat de acea facilitate oferită de Guvernul României, înființând societatea RODSPECTRA, care a preluat un bar din localitatea Pecica, județul Arad, al familiei mele care funcționa pe o altă societate comercială și care era administrat de mama mea”, ne-a declarat Mihai Tomoioagă, directorul general al RODSPECTRA.

Businessul s-a dezvoltat cu adevărat în 2005, când fondatorul a decis să dezvolte partea de comercializare-distribuție de materiale de construcții și finisaj în Pecica, unde în acea perioadă acest segment de activitate era foarte slab dezvoltat și reprezentat. Această hotărâre a condus la deschiderea primului depozit de materiale de construcții al companiei, în cadrul unei foste fabrici de ambalaje de lemn, proprietatea societății comerciale deținute de tatăl fondatorului.

Rețeaua de depozite RODSPECTRA

Datorită unei promovări eficiente și recomandărilor din partea clienților, în perioada 2005-2010 RODSPECTRA a reușit să câștige un portofoliu de clienți și în Arad. Drept urmare, în 2010 compania a deschis cel de-al doilea depozit, situat în Arad.

În timpul crizei economice, RODSPECTRA se afla în plină dezvoltare și expansiune, deschizând în anul 2013 al treilea depozit de materiale de construcții în Sânnicolau Mare, județul Timiș, iar un an mai târziu, cel de-al patrulea depozit, tot în Arad.

Odată cu noul depozit deschis în 2014, compania a dezvoltat un nou concept – Shop Construct by RODSPECTRA, un depozit de materiale de construcții care să conțină și un showroom de finisaj. Din acest moment, RODSPECTRA și-a lărgit portofoliul de produse dezvoltând și comercializarea materialelor de finisaj (gresie, faianță, uși de interior, parchet laminat).

În anul 2014, compania a dezvoltat un nou concept – Shop Construct by RODSPECTRA, un depozit de materiale de construcții care să conțină și un showroom de finisaj.

„Shop Construct by Rodspectra este un concept dezvoltat în anul 2014, ocazie cu care am urmărit un rebranding al societății RODSPECTRA și, totodată, dezvoltarea portofoliului de produse, dorindu-ne să oferim clienților RODSPECTRA tot segmentul de materiale de construcții-finisaj, amenajând showroom-uri cu expunere de gresie, faianță, parchet laminat, uși de interior, în cadrul depozitelor RODSPECTRA”, susține Camelia Tomoioagă, directorul financiar al companiei.

Astfel, portofoliul companiei cuprinde de la materiale de structură (cărămidă, BCA, oțel beton, pavaj, țiglă ceramică, de beton, tabla tip țiglă) la materiale de semifinisaj (adezivi, gleturi, mortare, gips carton, vată minerală, vată bazaltică, polistiren, lavabile) și materiale de finisaj (gresie, faianță, parchet laminat, uși interior), precum și îngrășăminte minerale pentru agricultură.

Produsele de gresie-faianță sunt contractate direct de la cei mai importanți producători de ceramica din Italia, Spania și Serbia, pentru produsele expuse-comercializate, RODSPECTRA are, oferită din partea producătorilor, exclusivitate pentru județele Arad și Timiș, aceste produse (de nivel raport calitate/preț: mediu plus) găsindu-se doar în rețeaua de depozite-showroom-uri a companiei.

În prezent, rețeaua RODSPECTRA este formată din cinci depozite de materiale de construcții și finisaje și un magazin de instalații și finisaje

De asemenea, RODSPECTRA a deschis anul trecut cel de-al cincilea depozit de materiale de construcții în localitatea Sântana, județul Arad, în parteneriat cu societatea FICOMAX deținută de un tânăr arhitect-inginer constructor din Sântana.

Atuuri pe o piață competitivă

Cu o rețea formată din cinci depozite de materiale de construcții-finisaje și un magazin de instalații și finisaje, RODSPECTRA se diferențiază de competitorii săi în primul rând prin portofoliul mai mare de produse. De asemenea, compania este cel mai mare distribuitor de materiale de construcții și finisaje din județul Arad, poziție care conferă prețuri de achiziție foarte competitive.

RODSPECTRA este cel mai mare distribuitor de materiale de construcții și finisaje din județul Arad

Însă, nu în ultimul rând, echipa de manageri vânzări, foarte dedicată și profesionistă în consilierea clienților reprezintă un atu pentru RODSPECTRA. În plus, echipa de angajați – formată din 42 de salariați – beneficiază de instruire specializată atât în cadrul depozitelor companiei, cât și la anumite traininguri oferite de principalii furnizori-producători de materiale de construcții.

Totodată, RODSPECTRA este foarte activă și din punct de vedere al responsabilității sociale. Astfel, în plan sportiv, compania este de trei ani sponsor al echipei fanion a orașului – UTA Arad.

„În plan cultural am susținut în acest an, pe 26 ianuarie, o acțiune de donare de cărți „CĂRȚILE COPILĂRIEI” pentru elevii claselor 1-8 din cadrul localităților Sânnicolau Mare și Pecica, în parteneriat cu Asociația Curtea Veche și AZOMUREȘ, furnizorul nostru de îngrășăminte minerale, pentru agricultură”, a completat directorul financiar al RODSPECTRA.

Planuri pentru noi showroom-uri

Cele mai recente investiții efectuate de RODSPECTRA au vizat achiziționarea de terenuri intravilane, pe care conducerea companiei dorește să dezvolte noi locații de showroom-uri și depozite de materiale de construcții. În plus, compania este în curs de amenajare a două showroom-uri de materiale de finisaj.

Compania dorește să dezvolte noi locații de showroom-uri și depozite, având deja în curs de amenajare două showroom-uri de materiale de finisaj

„Suntem în curs de amenajare a două showroom-uri de materiale de finisaj (gresie, faianță, parchet laminat-stratificat, uși interior, obiecte sanitare, mobilier baie) în Timișoara și Arad, showroom-uri de 400 mp în cadrul cărora vrem să dezvoltăm expunerea și ofertarea de materiale de finisaj pentru clienții RODPSECTRA, de la cei mai importanți și renumiți producători mondiali de ceramică: PORCELANOSA-GROUP; MARAZZI; ATLANTIC TILES”, menționează Camelia Tomoioagă, directorul financiar al companiei.

Astfel că în ceea ce privește rezultatele financiare, RODSPECTRA a reușit să realizeze, la începutul acestui an, o creștere a cifrei de afaceri cu 25% față de 2016. Conducerea companiei speră să mențină acest trend ascendent până la finalul anului, estimând o cifră de afaceri pentru 2017 de 12-14 milioane de euro, în funcție de condițiile meteorologice de la sfârșitul anului.