Stiri: Constructii

ROENEF - Asociatia pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri

S-a lansat Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri – ROENEF

26.09.2018

S-a lansat Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri – ROENEF. Obiectivul asociaţiei este de a contribui la creşterea performanţei energetice a clădirilor din ţara noastră. Mai exact, ROENEF se va axa pe facilitarea dialogului dintre autorităţile centrale şi comunitatea practicienilor şi a mediului de afaceri din acest domeniu.

O dată cu lansarea ROENEF a fost făcut public şi studiul “Creșterea eficienței energetice în clădiri în România: Provocări, oportunități și recomandări de politici”.

ROENEF – Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri. Priorităţi

„În contextul în care sectorul clădirilor este unul dintre cele mai mari consumatoare de energie, creşterea eficienței energetice a clădirilor reprezintă o prioritate pentru noi. În acest sens, ne propunem să promovăm soluţii şi acţiuni care să contribuie la modernizarea economiei României şi la eficientizarea acesteia din punct de vedere energetic”, a declarat Mihai Moia, Director Executiv ROENEF.

Evenimentul de lansare a avut loc marţi, 25 septembrie. Conferinţa a reunit reprezentanți ai Guvernului și ai autorităților de reglementare, ai Parlamentului, precum și ai asociațiilor de profil și ai think-tank-urilor specializate.

ROENEF – Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri. La eveniment au participat următorii speakeri:

  • Ion Cîmpeanu – Secretar de stat, Ministerul Mediului;
  • László Borbely – Consilier de Stat, Guvernul României;
  • Zoltan Nagy-Bege, Vicepreşedinte ANRE – Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei;
  • Dorin – Octavian Corcheș, Vicepreşedinte AFM – Administraţia Fondului Pentru Mediu,

Toţi invitaţii şi-au arătat susţinerea faţă de demersul asociaţiei ROENEF.

Studiul realizat de ROENEF – Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri

Studiul “Creșterea eficienței energetice în clădiri în România: Provocări, oportunități și recomandări de politici” cuprinde o analiză asupra potențialului tehnic și economic al creșterii eficienței energetice a clădirilor. De asemenea, cercetarea prezintă şi sursele de finanțare pentru investițiile în renovarea clădirilor.

Tot în studiu sunt oferite şi recomandări de politici publice în acest domeniu.

ROENEF este o asociaţie non-profit. Aceasta promovează un cadru favorabil legislativ şi economic pentru sectorul construcţiilor şi al reabilitărilor eficiente energetic pentru clădirile din ţara noastră.

Asociaţia este susţinută de membrii săi fondatori: European Climate Foundation, Alukonigstahl, Danfoss, Knauf Insulation, Signify (Philips Lighting), Rockwool, Saint-Gobain, VELUX.

Citeşte şi Autumn Tax Update Forum: Cele mai importante aspecte fiscale pentru mediul de afaceri