Stiri: Constructii

Roma, Berlin și Bruxelles, destinaţiile de Paşte preferate de români

26.04.2016

Anul acesta, topul destinațiilor preferate de români pentru călătoriile de Paști nu s-a modificat decât foarte puțin, comparativ cu 2015, după cum arată datele Tripsta. Destinația preferată pentru un city break de Paști a rămas Roma și în acest an, iar locul 3 pe podium este ocupat de Bruxelles atât în ce privește alegerile din 2016 cât și din 2015. Singura modificare a topului a fost reprezentată de ocupanta locului secund în preferințele românilor pentru aceste scurte vacanțe – și care anul acesta a fost Berlin, spre dosebire de Belgrad în anul 2015.

În comparație, călătorii greci aleg pentru aceeastă perioadă preponderent călătorii către destinații interne, topul 3 al acestui an având drept destinație favorită Thessaloniki, urmată de Atena și Londra ocupând poziția a atreia. În 2015, în schimb, cele 3 destinații preferate de greci au fost exclusiv interne, cu Atena ocupând locul întâi, urmată îndeaproape de Thessaloniki și cu Chania (Creta) pe poziția a treia.

Clasamentul este urmat de orașe precum Budapesta, Milano, Praga sau Riga.

Studiul mai arată că 83% dintre rezervările făcute de către utilizatorii români ai Tripsta pentru călătoriile Pascale au fost făcute de pe un dispozitiv de tip desktop și au avut fost finalizate cu o medie de 79 zile înainte de data plecării – cu mult mai atent planificate decât cele din 2015, care au fost rezervate cu o medie de numai 17 zile în avans.

Când vine vorba de city break-uri rezervate pentru perioada sărbătorilor de Paști, valoarea medie a unui bilet rezervat este de 263,46 euro. Cel mai ieftin bilet rezervat de către români pentru o călătorie pascală a costat 38,48 euro și are ca destinație orașul italian Milano, în timp ce cel mai scump a costat 602,45 euro și are ca destinație capitala cehă, Praga.

Vărsta medie a călătorilor români care aleg să meargă în city break-uri de Paști este de 37 de ani, comparativ cu media de 32 de ani din 2015 și, de asemenea, călătoriile rezervate anul acesta durează mai mult, durata medie fiind de 4 zile comparativ cu 3 în 2015.

În ce privește liniile aeriene folosite, utilizatorii români ai Tripsta au rezervat zborurile lor de Paști folosind în principal Tarom, urmată de Ryanair și Swiss Airlines. Comparativ cu 2015, Tarom și-a menținut poziția de lider în clasament, dar urmatoarele 2 linii aeriene alese s-au schimbat complet față de Blue Air și KLM care completau topul anul trecut.