Stiri: Social

România acordă un ajutor umanitar Republicii Moldova

19.02.2016

Ţara noastră va acorda Republicii Moldova un ajutor umanitar cu titlu gratuit, constând în produse alimentare și păcură, a stabilit Guvernul, printr-o Hotărâre, răspunzând solicitării primite din partea autorităților de la Chișinău.

Ajutorul umanitar va fi în valoare de 16,690 milioane de lei și va consta în produse alimentare de bază (făină, zahăr, mălai, orez, paste făinoase, conserve din carne, conserve pateu, conserve din legume), precum și păcură.

Produsele vor fi scoase din rezervele de stat, gestionate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS).

Transportul produselor alimentare se va realiza cu mijloace auto de transport din dotarea unităților teritoriale subordonate ANRSPS, iar pentru transportul păcurei, instituţia va demara procedura de achiziție a serviciilor de transport feroviar.

Pentru produsele alimentare, cheltuielile de transport vor fi suportate din veniturile proprii ale ANRSPS, iar pentru transportul păcurei, Guvernul a alocat suma de 3,130 milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară.