Stiri: Stiri

România ar putea încheia un nou acord cu FMI

01.07.2013

România ar putea lua în calcul încheierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional, în condițiile în care precedenta înțelegere cu instituția a fost un succes.

Din precedentul acord preventiv pe care statul român a reușit să îl încheie cu FMI nu a fost retrasă nicio sumă de bani, o nouă înțelegere cu fondul urmând să se concretizeze din nou.

„Opinia mea, pe care mi-am spus-o si inainte, o spun si acum, mai ales ca s-a incheiat cu bine si foarte multi poate ca doreau sa moara capra vecinului si sa nu incheiem cu bine acordul – dar cu atat mai mult cu cat l-am incheiat cu bine, cu cat CE, pe de alta parte, in mod oficial ne-a scos dupa 2008, pentru prima data din procedura de deficit excesiv – cu atat mai mult eu cred ca Romania poate si ar fi bine sa aiba in continuare un acord preventiv, deci sa nu luam bani de la FMI. Sa avem un acord preventiv, tocmai pentru ca atunci cand apare un studiu din asta, eu sa spun: “Stati putin, am un certificat de sanatate fiscala si bugetara, de reforme structurale de la FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana. Si va asigur, in fata acestor certificate, studiile sunt mai putin importante”, a declarat premierul Victor Ponta, notează Finanțiștii.

Sursa: Finantistii.ro