Stiri: IT&C

Romania Blockchain Summit 2019

Romania Blockchain Summit 2019. Când are loc evenimentul?

03.05.2019

Romania Blockchain Summit 2019 va avea loc în perioada 21-22 iunie, la București. Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Sud-Estul Europei. Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, în parteneriat cu reprezentanți ai industriei blockchain din România și cu participarea Observatorului și forumului UE privind tehnologia blockchain.

Romania Blockchain Summit 2019. Participanți

Romania Blockchain Summit 2019 promite să fie una dintre cele mai importante conferințe dedicate tehnologiilor inovatoare din regiunea Europei de Sud-Est, reunind:

  • sectorul public
  • factori de decizie politică
  • dezvoltatori
  • cercetători
  • antreprenori și inovatori locali și europeni

Romania Blockchain Summit 2019. O dezbatere amplă

„Acum este momentul optim pentru a lansa o dezbatere amplă în ceea ce privește viziunea noastră de viitor asupra capabilităților tehnologiei blockchain de a impacta existența noastră în general, să analizăm potențialul acesteia de a schimba felul în care ne desfășurăm activitatea în diverse domenii și de a înlătura barierele în relațiile de colaborare. Trebuie să încurajăm și să susținem tehnologiile inovatoare pe care le putem folosi cu încredere, care ne pot ajuta în eforturile noastre de a asigura transferul de active digitale și să descoperim noi aplicații și utilizări ale tehnologiei pentru a îmbunătăți viața noastră de zi cu zi și competitivitatea afacerilor noastre.”, a declarat Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale din Guvernul României.

Romania Blockchain Summit 2019 își propune următoarele obiective:

● Dezbaterea și identificarea celor mai reușite studii de caz pentru implementarea tehnologiei blockchain;

● Pregătirea unui spațiu pentru a conecta cererea cu oferta, pentru proiecte dezvoltate pe baza tehnologiei blockchain;

● Crearea unui mediu pentru facilitarea de discuții care să conducă la parteneriate ce pot genera noi proiecte de succes;

● Dezvoltarea dialogului dintre oficialii guvernamentali, autoritățile de reglementare și sectorul privat;

● Promovarea forței de muncă și expertizei locale;

● Schimbul de informații și experiență între investitori și antreprenorii la început de drum

„Blockchain nu este doar o tehnologie, ci o nouă modalitate de a conecta oamenii, creând o economie și o societate cu totul nouă și inovatoare. Iar România, datorită avantajelor sale unice în materie de resurse umane, tradiție și infrastructură IT, nu poate sta de-o parte. Trebuie să ne asumăm o poziție îndrăzneață ca pionieri și inovatori, și să devenim lideri regionali în industria blockchain, care este în plină dezvoltare. Pentru a stimula progresul, trebuie să ne asumăm o voce unitară și să comunicăm avantajele pe care le aduce tehnologia blockchain pentru foarte multe industrii locale. Misiunea noastră, în cadrul Asociației Blockchain România, este de a educa publicul, de a promova dezvoltarea unei comunități locale de blockchain și de a deveni liderul dialogului cu autoritățile de reglementare „, a declarat Armand Domuța, președintele Asociației Blockchain România.

Companiile și antreprenorii care vor participa la eveniment vor avea ocazia de a-și prezenta ideile de afaceri în fața unor fonduri de investiții cunoscute din regiune.

De asemenea, investitorii experimentați vor face parte din juriul care va evalua și va premia cele mai promițătoare proiecte. Acest lucru se întâmplă în cadrul competiției de pitch pentru startupuri.

Citește și Eco-vouchere PMB 2019. Pe 3 mai încep înscrierile