Stiri: Economie

România nu a putut acoperi nevoia de personal din Marea Britanie, în primele 9 luni

07.11.2014

Nevoia de personal în Marea Britanie a ajuns la un nivel mai mare decât oricând, în primele 9 luni ale acestui an, înregistrându-se, pe platforma online de recrutare Tjobs.ro, peste 90.800 oferte de locuri de muncă pentru români, în această ţară.

Însă, dacă acest lucru dă impresia unei invazii posibile, realitatea este departe, în condiţiile în care numărul de candidați din România care au aplicat la aceste locuri de muncă a fost mult mai mic.

„Din păcate nu am putut ajuta angajatorii britanici în totalitate deoarece în România a fost disponibil abia jumătate din personalul solicitat”, au explicat reprezentanţii Tjobs.ro.

În comparație cu ofertele de muncă provenite din Marea Britanie în 2013, înainte de liberalizarea pieței muncii, în acest an s-a înregistrat cu 38.000 oferte de muncă mai mult. Anul trecut în perioada similară, 27.500 de candidați au fost interesați de locuri de muncă în Marea Britanie, iar în acest an aproape 48.000.

Domeniile în care s-au solicitat urgent și în număr mare personal din România sunt reprezentate de „personal medical” și domeniul „hotel și turism”. Și în „vânzări” s-au înregistrat cereri mai mari decât în anul precedent, iar în domeniul „logistică” și „îngrijire bătrâni” ofertele s-au dublat.

Următoarele domenii cu oferte numeroase au fost până în prezent „Transport” și domeniul „Industriei”.

În opoziție, ca urmare a modificării legislației în ceea ce privește sectorul agriculturii în Marea Britanie, ofertele din acest domeniu au ajuns în acest an la un sfert abia, deși aici există mult mai mult personal interesat.

„Marea Britanie este din nou lider în Europa când vine vorba de ofertarea locurilor de muncă. S-a monitorizat o diferență de peste 68.000 de oferte de muncă între Marea Britanie și următoarea țară, Germania, care, anul trecut a oferit cele mai multe joburi românilor”, au încheiat reprezentanţii portalului de recrutare.