Stiri: Agricultura

România participă la Beijing Wine Expo 2014

09.07.2014

Producătorii de vinuri din România participă, prin Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV), la cel mai mare târg de vinuri din China, “Wine Expo 2014”. Evenimentul este organizat la Beijing în perioada 29 şi 31 iulie, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, într-un comunicat de presă.

În plus, trei lideri ai pieţii vinurilor din ţara noastră – Vincon, Murfatlar şi Jidvei – prin intermediul Camerei de Comerţ a României în Italia (CCIRO Italia), partener alături de Fiera di Roma la organizarea târgului “Wine Expo 2014” de la Beijing, vor fi prezenți la eveniment. Cu această ocazie, participanţii români vor deveni membri fondatori ai bursei vinurilor din Asia, instituţie care va fi constituită cu ocazia “Beijing Wine Expo 2014”.

“China este printre primii cinci consumatori mondiali de vinuri şi participarea la acest eveniment poate fi o oportunitate importantă pentru orice producător de vinuri din Europa. România are produse de cea mai bună calitate, care se ridică la nivelul vinurilor de renume realizate de ”marile puteri” din domeniu”, au afirmat reprezentanţii MADR.