Stiri: IT&C

România participă pentru prima oară la Campionatul Microsoft Office Specialist 2015

30.07.2015

Universitatea de Vest din Timişoara reprezintă România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2015. Competiția are loc în fiecare an în Statele Unite ale Americii, este un eveniment de mare profil și atrage concurenți din întreaga lume. În acest an, evenimentul va avea loc în Dallas, Texas, în perioada 9-12 august.

România este reprezentată pentru prima dată la această prestigioasă competiție de către Universitatea de Vest din Timișoara, prin studentul Manuel Bășcărău Han, specializarea Informatică Economică, Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor.

Acesta va intra în competiție cu cei mai buni utilizatori Excel 2010 din lume pentru obținerea titlului de Campion Mondial Microsoft Excel 2010. Selecția s-a făcut prin intermediul examenului de Specialist Microsoft Office organizat de Certiport, în cadrul căruia a obținut cel mai mare punctaj. Din România, mai participă un student de la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași.

„Trebuie să ne obișnuim cu asemenea competiții. Avem studenți extrem de bine pregătiți, am redus discrepanțele în infrastructura de studiu și cercetare, motivăm tinerii să facă performanță, astfel că nu avem motiv să nu concurăm la cel mai înalt nivel. Dovadă stau și rezultatele studenților noștri în numeroase competiții internaționale”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2015 este organizat de Certiport/Pearson VUE, în parteneriat cu Microsoft. Competiția globală Microsoft Office 2015 se desfășoară pe următoarele secțiuni: Word 2010, Excel 2010, PowerPoint 2010, Word 2013, Excel 2013 si PowerPoint 2013.