Stiri: Economie

România şi Italia discută strategiile de reindustrializare a statelor UE

29.01.2014

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea va discuta mâine cu omologul său din Italia despre promovarea unor proiecte de dezvoltare durabilă, strategii şi iniţiative de reindustrializare a statelor UE, precum şi importanţa pe care o deţine sectorul energetic în creștere economică.

Acesta participă mâine, la invitaţia ministrului dezvoltării economice din Italia, la cea de a doua Conferință Ministerială pe teme de politică industrială „Friends of Industry”. La întâlnire va participa, de asemenea, şi vice-preşedintele Comisiei Europene, responsabil pe Industrie şi Antreprenoriat, Antonio Tajani.

Evenimentul este organizat în pregătirea viitoarei reuniuni a Consiliului European şi este o iniţiativă a Italiei, Franţei şi Spaniei.

„Ministrul Andrei Gerea va avea o întrevedere bilaterală cu omologul sau italian, Flavio Zanonato, pe tema cooperării economice şi a activităţii investiţionale bilaterale în vederea identificării unor noi proiecte comune de cooperare economică”, a anunţat astăzi Ministerul Economiei, într-un comunicat de presă.