Stiri: Stiri

România susţine măsurile europene de reglementare ale produselor din tutun

10.12.2013

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, participă astăzi la reuniunea Consiliului Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Protecţia Consumatorilor – secţiunea Sănătate Publică, care va avea loc la Bruxelles.

În cadrul reuniunii ministrul Sănătăţii va prezenta şi va susţine poziţia României privind trei importante proiecte europene. Este vorba de măsurile de reglementare a produselor din tutun, măsurile de îmbunătăţire a monitorizării dispozitivelor medicale pe piaţa europeană, precum şi cele care vizează sustenabilitatea, accesibilitatea şi cost-eficienţa serviciilor medicale.

”În acest context, România apreciază şi susţine continuarea eforturilor la nivel european pentru identificarea de soluţii care să ajute la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale şi a capacităţii de utilizare a fondurilor structurale în sănătat”, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Aceștia au mai afirmat că țara noastră apreciază eforturile instituţiilor europene pentru întărirea şi îmbunătăţirea procesului de monitorizare a dispozitivelor medicale în spaţiul european.

În plus, România susţine măsurile de reglementare ale produselor din tutun în condiţiile în care acestea sunt echilibrate, proporţionale cu obiectivul urmărit de a asigura un nivel ridicat al protecţiei sănătăţii publice, facil de implementat şi care conduc la o informare corectă a consumatorilor.