România va beneficia de asistență tehnică din partea Olandei

13.07.2016

În urma discuțiilor purtate de Ministrul de Finanțe Publice, Anca Dragu, cu omologul său din Olanda în marja Consiliului Ecofin și a întâlnirilor tehnice care au avut loc la sediul ministerului, cei doi miniștri au semnat, ieri, un memorandum.

Prin intermediul acestui memorandum, Ministerul de Finanțe Publice va beneficia de asistență tehnică din partea guvernului olandez, proces demarat pentru trei domenii prioritare: prioritizarea investițiilor publice, managementul datoriei publice și analiza cheltuielilor.

„Sprijinul acordat de către Guvernul olandez va duce la accelerarea proiectelor prioritare ale Ministerului Finanțelor și la eficientizarea activităților instituției în domenii cheie. Ne-am angajat într-un proces intens de reforme ce vizează prioritizarea investițiilor publice și o analiză atentă a cheltuielilor”, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice.

Programul va consta în schimburi de documentații, vizite de consultanță ale experților celor două țări, programe de instruire, participarea la seminarii, ateliere de lucru și conferințe în fiecare dintre cele două țări. Acesta nu presupune eforturi financiare din partea Ministerului Finanțelor Publice.

 

Citiți și despre: