Stiri: Agricultura

România va exporta bovine în China

04.11.2013

România va exporta peste 500.000 de bovine în următorii 7-10 ani în urma unui protocol semnat între autoritățile române și cele chineze. Bovinele care vor fi exportate fac parte din rasa Bălțată, tipul de export urmând să aducă fermierilor autohtoni venituri de peste jumătate de miliard de euro.

Este o şansă extraordinară pentru fermierii români. Cererea din China este foarte mare, iar în perioada de 7-10 ani pentru care este valabil protocolul, noi trebuie să exportăm peste 500.000 de vaci. Se vor trimite animale de un an, viţele în dezvoltare, al căror preţ de export este aproximativ 1.000 de euro„, a declarat Zoltan Haller, vicepreședintele Asociației de Crescătorilor de Vaci ”Bălțata Românească” din Brașov, conform publicației Bursa.

Zoltan Haller susţine faptul că ţara noastră este prima din Europa care exportă vaci în China şi a patra din lume, după Australia, Noua Zeelandă şi Uruguay. Potrivit lui domniei sale, în România sunt peste 600.000 de vaci din rasa Bălţata românească, în speță vaci în lactaţie, şi încă pe atât masculi şi tineret, conform sursei citate.

Sursă: Bursa