Stiri: Stiri

România va plăti 164,4 de milioane de euro către FMI

23.08.2013

România trebuie să plătească, vineri, către Fondul Monetar Internaţional suma de 164,4 milioane de euro. Asta reprezintă rambursări rate de capital, plăţi de dobânzi şi comisioane din împrumutul stand-by contractat în 2009, conform datelor furnizate de executivul român.

Statul român va fi nevoit să facă în 2013 plăți de mai bine de 1,164 miliarde euro spre Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană  dar  şi către Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.Primele șapte luni ale anului curent au însemnat achitarea a aproximativ 550,6 milioane euro, scrie Income Magazine în ediția sa electronică de astăzi.

Aceste plăti au fost efectuate în contul pachetului financiar acordat României de creditorii internaţionali din urmă cu patru ani. Creditul are o valoare totală de 19,95 miliarde de euro, conform sursei citate.

Din acest aranjament cu FMI, România a tras şapte dintre cele opt tranşe prevăzute, în sumă de 10,57 miliarde DST (aproximativ 11,9 miliarde euro). În ceea ce priveşte cea de-a 8-a tranşă, aceasta a fost considerată una de tip preventiv şi, în contextul evoluţiilor macroeconomice favorabile, nu a fost trasă.

Sursă: Income Magazine