Stiri: Logistica

România va produce la Braşov un nou tip de elicopter: H215

18.11.2015

Airbus Helicopters a anunţat ieri, în cadrul unei ceremonii susținute de Guillaume Faury, CEO Airbus Helicopters, şi în prezența lui Alexandru Nastase – Secretar de Stat, că la Braşov va începe ansamblarea celui mai nou tip de elicopter care se va alătura familiei de aeronave H – H215.

H215 este o variantă avansată a fostului AS332 C1e/L1e și oferă un nou concept de afaceri și industrial pentru acest elicopter sigur, cu performanțe dovedite și la prețuri accesibile, construit cu mândrie în ţara noastră.

Sub controlul Airbus Helicopters Industries, fabrica de 10.000 metri pătraţi, cu sediul în Brașov. va găzdui producția de H215 de la achiziții până la post-vânzare, inclusiv activități de proiectare și va oferi locuri de muncă pentru mai mult de 300 de angajați pe termen lung. Linia de asamblare modernă cu flux takt va avea o capacitate de producție de până la 15 de aeronave pe an. Primul H215 care va ieși de pe linia de asamblare este planificat pentru 2017.

„Modelul H215 are o importanță strategică pentru Airbus Helicopters și ne va permite să le oferim clienților cel mai bun elicopter pentru nevoile lor, la costuri de operare directă și de întreținere extrem de competitive. Prin acest parteneriat extins cu România, un important membru al UE și NATO, ne vom asigura că legendarele elicoptere grele cu două motoare sunt mai economice ca niciodată pe piețele curente și emergente”, a declarat Guillaume Faury

Toate elicopterele H215 vor ieși pe linia finală de asamblare configurate în varianta standard cu o capacitate ridicată, capabile să suporte o listă extinsă de elemente opționale pregătite pentru a fi selectate.

Acest nou concept îi va permite aeronavei să vină în întâmpinarea așteptărilor clienților și deservește o gamă largă de misiuni, oferind o soluție modernă și eficientă pentru nevoi precum activitățile utilitare, operațiunile de menținere a păcii ale Națiunilor Unite și misiuni de sprijin logistic.

„Acest nou centru industrial 100% Airbus Helicopters este o valorizare a istoriei de succes pe care o avem în întreținerea și mentenanța aeronavelor grele în România și a cooperării de peste 40 de ani cu această țară. Scopul nostru este să le oferim clienților un concept de afaceri complet nou și modern, prin propunerea unei noi definiții a echipamentului standardizat pentru timpi de producție rapizi și prețuri de achiziție mai bune”, a declarat Serge Durand, Managing Director al Airbus Helicopters Industries.