Stiri: Agricultura

Romanian Beef Master 2022

Romanian Beef Master 2022 a reunit cei mai pricepuți bucătari de vită din țară

07.08.2022

Romanian Beef Master 2022. Miercuri, 3 august, a avut loc la Moara Vlăsiei a doua ediție a celei mai mari manifestații din România, dedicate cărnii de vită. Romanian Beef Master 2022 a reunit cei mai pricepuți bucătari de vită din țară, stelați Michelin, reprezentanți oficiali din Guvernul României, geneticieni, specialiști în reproducția și creșterea bovinelor, chefi juniori și alți reprezentanți de vază ai sectorului gastronomic internațional.

Romanian Beef Master 2022. Competiţie culinară

Competiția culinară principală, dedicată cărnii de vită produse exclusiv în România, a cuprins cinci echipe de bucătari profesioniști care au gătit chiulotă Premium Angus. După câteva ore de muncă intensă, de talent și tehnică, trofeul a fost obținut de chef Rareș Moga din Sibiu, alături de echipa Bloj Răzvan și Carmen Siminie.

„Un vis devenit realitate! În calitate de concurent am trăit o experiență cu adevărat unică! Concursul Romanian Beef Master by chef Radu Zărnescu 2022 a fost o provocare plină de adrenalină și de o intensitate dusă la cote maxime! Cu toate acestea am reușit să câștigăm această competiție formată din 5 echipe puternice, un juriu de bucătari cu experiență, cu stele Michelin și cu cei mai buni fermieri din România! De acum port o responsabilitate în ceea ce privește carnea de vită, mă reprezintă și încerc să o respect de fiecare dată când o voi găti!”

Membrii juriului

Au jurizat 16 membri, dintre care:

  • Samuel Widmer- Karpaten Meat, cel mai mare producător de carne de vită Angus din țară,
  • Aurel Simion- Secretar General În Ministerul Agriculturii
  • Ted Janssen- Președinte De Onoare Euro-Toques Olanda
  • Ramon Rotteta – Președinte Euro-Toques Spania
  • Jacques Barnachon- Secretar General Euro-Toques International, Franța
  • Bernard Delle- Genetician, Germania
  • Veronica Baciu- Directorul General Al Agenției Produsului Montan

Acestora li se adaugă și alți fermieri, procesatori, specialiști în gastronomie din toată țara.

Pentru a decide câștigătorul, jurații au urmărit:

  • modul interpretării rețetei propuse de echipă, care aparținea repertoriului clasic sau putea fi o creație de moment
  • asocierea cărnii de vită cu legume, leguminoase, verdețuri, fructe, condimente, mirodenii, plante aromatice, corectitudinea gătirii cărnii de vită, sosul
  • coloristica folosită în vederea evidențierii „reginei farfuriei”, respectiv a cărnii de vită Premium Angus.

Prin acest demers, bucătarii și-au arătat susținerea pentru consumul de produse românești, folosindu-se de această oportunitate pentru a încuraja cât mai multă lume să vină în sprijinul fermierilor români, prin achiziția de produse de pe plan local.

Culinariada

Pentru a sprijini viitoarele generații de profesioniști și artiști gastronomici, creându-se un context în care să se afirme, la evenimentul Romanian Beef Master de anul acesta, a avut loc competiția de juniori Culinariada. Aceasta a fost organizată în parteneriat cu Guvernul României, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Cele 13 echipe participante s-au întrecut în prepararea chiulotei de vită Premium Angus. Câștigătorul probei a fost Palancianu Armand, Universitatea de Științele Vieții Ion Ionescu de la Brad, Iași, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.

Romanian Beef Master 2022. Tombolă pentru participanţi

Câștigătorii nu au fost doar în rândul bucătarilor! La finalul zilei organizatorii au răsplătit  prezența participanților la a doua ediție Romanian Beef Master cu o tombolă. Cel care a intuit cel mai exact greutatea unei bucăți de roastbeef Premium Angus aflate în frigiderul de la eveniment a câștigat un frigider de maturare original, din partea DRY AGER România. Ionela Olteanu, fericita câștigătoare a unui frigider DX500, alături de soțul ei, chef bucătar, sunt renumiți pentru rețetele romane vechi de mii de ani pe care le gătesc. De acum vor putea pune în practică cele învățate pe parcursul evenimentului pentru a-și matura singuri specialitățile din carne de vită produsă în România.

”Romanian Quality Beef = Karpaten Premium Angus! Dacă spui carne de vită locală, nu ai cum să nu te referi la cel mai mare producător de carne de vită Angus din România, Karpaten Meat Group. Nu doar că sunt primii care au reușit să creeze un business de încredere în România, lucrând la standarde internaționale, dar mențin calitatea în toate produsele lor, reprezentând Transilvania la nivel mondial. Iar astăzi s-a văzut acest lucru. Fiecare piesă de vită Angus a fost impecabilă, indiferent de tăietură sau cum a fost gătită. Frumoasele și gustoasele platinguri realizate astăzi au fost posibile doar pe baza cărnii impecabile!”, a afirmat Bernhard Delle – genetician și expert în carnea de vită, Germania.

Citeşte şi Carnea de vită Angus produsă în România, recunoscută la nivel mondial