Stiri: Companii

Romanian Beef Master.

Romanian Beef Master are loc pe 4 august, la Sibiu

30.07.2021

Romanian Beef Master, primul eveniment gastronomic în care se gătește exclusiv carne de vită produsă în România, va avea loc pe data de 4 august, la Sibiu. Evenimentul va reuni bucătari cu experiență în gătirea cărnii de vită, iar jurații vor evalua prestația culinară unică: gătirea cărnii de vită produsă în ţara noastră.

„Sibiul te invită la Romanian Beef Master by Radu Zărnescu, competiție care va stabili titlul de cea mai bună echipă de bucătari români specializați în prepararea cărnii de vită!”, au anunţat organizatorii.

Romanian Beef Master. Experienţă culinară

Pasionaţii de carne de vită, gurmanzii și iubitorii de experiențe culinare sunt invitați la degustări în cadrul unor show-uri incendiare în care bucătarii chefi vor arăta diferite tehnici de gătire a cărnii de vită românești. Rețete inedite din bucătăria modernă, piese diferite din carcasă de vită vor fi gătite, folosindu-se grill-uri moderne (GreenEgg, asado), afumătoare, cuptoare și plite, dar și tehnici sous vide, în tandoor, gulaș etc.

„Asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate cărnii de vită și vă provocăm să savurați carne de vită gătită în toate felurile, delicatese din toate colțurile lumii, o explozie de arome și culori un adevărat spectacol gastronomic, unic în România, cum nu ați mai văzut!”, mai spun organizatorii evenimentului.

Romanian Beef Master. Invitaţi

Personalități remarcabile din sectorul agroalimentar, specialiști și furnizori vor participa la eveniment în calitate de speakeri și vor pune la dispoziția participanților experiența și know-how-ul lor pentru a dezvolta piața autohtonă.

„Vreme frumoasă, iarbă verde, locație de vis și multe delicii culinare – aceasta este rețeta perfectă pentru o zi de vară reușită. Haideți să vă răsfățați la un festin gastronomic cu preparate delicioase pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge grătarele de la primele ore”, conform organizatorilor.

Intrarea este liberă.

Programul evenimentului

Competiție culinară profesională pentru Chefi avansați:

  • 18 concurenți
  • 18 jurați,
  • 1 categorie de concurs
  • 1 farfurie
  • 1 trofeu.

Întrecerea culinară va fi împărțită pe mai multe etape şi categorii de concurs. Concurenții vor găti aceeași grupă musculară de la o carcasă de vită.

Romanian Beef Master. Program pentru publicul spectator:

– Degustări de carne de vită produsă în România, gătită în diferite moduri
– Teste practice pe diverse instrumente și utilaje de gătit
– Asocierea cărnii de vită cu diverse ingrediente, sosuri și băuturi
– Pregătirea coastelor de vită în mai multe moduri tehnice
– Live Cooking Show cu Chefi specializați în carnea de vită, sesiuni practice de plate-ing
– Prezentări de echipamente profesionale: Smoker american, Mibrasa (cuptor și grill pe bază de cărbuni), Green Egg, Tandoor, Aparate Sous Vide
– Discuții despre: creșterea vitelor în fermele din România, gătirea corectă a cărnii de vită, procese de măcelărie.

Citeşte şi Doripesco mizează pe extinderea domeniilor de activitate