Investigatie Samsung

Romanian Business Consult vrea să preia Ropeco București. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

28.12.2020

Consiliul Concurenței a anunţat că analizează tranzacția prin care Romanian Business Consult SRL are în plan să preia societatea Ropeco Bucuresti SRL. Autoritatea urmează să evalueze operaţiunea în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal. După aceea, instituţia va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Ropeco București SRL comercializează echipamente și soluții IT

Ropeco București SRL comercializează echipamente și soluții IT preponderent în domeniul gestiunii de numerar, însă oferă soluții și în materia gestiunii materialelor reciclabile, plății prin mijloace „cashless” sau a soluțiilor de scanare a codurilor de bare și a etichetelor.

Romanian Business Consult SRL este furnizor și integrator de soluții IT pentru retail și pentru industria alimentară, logistică, distribuție și producție industrială.

Precizările făcute de Consiliul Concurenţei

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenței. Autoritatea de concurență va evalua operațiunea în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal. După această evaluare, Consiliul Concurenţei va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi ASF: Se remarcă o îmbunătățire a încrederii investitorilor în ratingul de țară al României