Stiri: Energie

Romanian Energy Awards 2017 şi-a desemnat câştigătorii

29.05.2017

Publicaţia de afaceri în limba engleză The Diplomat – Bucharest a organizat, pe data de 25 mai, cea de-a şasea ediţie a Galei premiilor de excelenţă în energie – Romanian Energy Awards 2017, la hotelul Marriott. Premiile decernate au drept scop recunoaşterea rezultatelor excepţionale atât ale companiilor şi organizaţiilor, cât şi ale persoanelor care au contribuit decisiv la dezvoltarea proiectelor şi a climatului de afaceri din domeniul energiei în ţara noastră.

La dineul de gală au participat reprezentanţi de marcă ai Guvernului, ai autorităţilor de reglementare şi persoanele de decizie din cadrul companiilor, organizaţiilor şi asociaţiilor din sectorul energetic.

În plus, Romanian Energy Awards 2017 s-a bucurat şi de prezenţa domnului Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei, Iulian – Robert Tudorache care a deschis oficial Gala prin susţinerea unei alocuţiuni.

Juriul a avut misiunea de a selecta finaliştii şi de a decide câştigătorii pentru fiecare dintre cele 21 de categorii de premii.

Câştigătorii Galei premiilor de excelenţă în energie în 2017, au fost, după cum urmează:

La categoria PREMII PENTRU ACTIVITĂŢi OPERAŢIONALE:

COMPANIA DE PETROL ŞI GAZE A  ANULUI: ROMGAZ
PROIECTUL DE PETROL ŞI GAZE AL ANULUI: TRANSGAZ
COMPANIA DE ENERGIE CONVENŢIONALĂ A ANULUI: CE OLTENIA
PROIECTUL DE ENERGIE CONVENŢIONALĂ AL ANULUI: ROMELECTRO pentru Centrala termoelectrică în ciclu combinat de la Iernut
INIŢIATIVA DE STOCARE A ENERGIEI A ANULUI: ENERGY-SERV
PROIECTUL DE ENERGIE REGENERABILĂ AL ANULUI: NESS PROIECT EUROPE pentru Centrala termică de producere a aburului, funcţionând pe biomasă agricolă

La categoria PREMII PENTRU FURNIZORI DE SERVICII

FIRMA DE AVOCATURĂ/CONSULTANŢĂ A ANULUI ÎN ENERGIE: SUCIU POPA
FURNIZORUL DE TEHNOLOGIE AL ANULUI: SAP
COMPANIA DE SERVICII ENERGETICE A ANULUI: LUXTEN LIGHTING COMPANY
PREMIUL PENTRU FINANŢARE ENERGETICĂ: EXIMBANK

La categoria PREMII PENTRU PROGRAME EXCEPŢIONALE:

PROGRAMUL DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ AL ANULUI: CEZ ROMÂNIA
INIŢIATIVA  ANULUI ÎN ENERGIE: CEZ ROMÂNIA
PREMIUL DE EXCELENŢĂ PENTRU ÎNTREAGA  ACTIVITATE: Prof dr. ing. MARIUS PECULEA, Membru al Academiei Române
ASOCIAŢIA/ORGANIZAŢIA NON-GUVERNAMENTALĂ A ANULUI: ACUE, CRE
COMPANIA ANULUI DIN ENERGIE ORIENTATĂ CĂTRE CLIENT: SCHNEIDER ELECTRIC ROMÂNIA
CAMPIONUL CO2: PREMIU PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ ŞI TEHNOLOGII NEPOLUANTE: SIVECO ROMÂNIA
PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI: ENEL ROMÂNIA cu proiectul pilot – Îmbunătăţirea accesului la electricitate prin dezvoltarea comunităţii, în cartierul Ferentari din Bucureşti.

La categoria PREMII GENERALE SECTOR ENERGIE:

TRANZACŢIA ANULUI: MAZARINE ENERGY
COMPANIA DE ENERGIE A ANULUI: HIDROELECTRICA
MANAGERUL ANULUI ÎN ENERGIE: VIRGIL MARIUS METEA, GM, ROMGAZ
PERSONALITATEA ANULUI ÎN ENERGIE: CORINA POPESCU, Fost Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei & RADU DUDĂU, Coordonatorul Strategiei Energetice Naţionale 2016 – 2030

Premiul pentru Personalitatea Anului în Energie a fost acordat de Valeriu Binig, partener în cadrul EY România. În premieră, la gala din acest an, premiul a mers către doi dintre cei mai importanţi specialişti din sectorul energetic: Radu Dudău, coordonatorul elaborării Strategiei Energetice şi Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei.

Valeriu Binig: “Premiul se acordă acelei personalităţi care a avut cel mai mare impact asupra sectorului energetic în anul respectiv. Am avut ani în care am propus Fondul Proprietatea, am avut ani în care l-am propus pe Ambasadorul SUA ca personalitate a anului. Noi considerăm că elementul de maxim impact de anul trecut a fost apariţia draftului de strategie energetică, un document care a născut dezbateri, un document care a făcut lumină. Trebuie să recunoaştem că, după mulţi ani şi multe guverne, au venit nişte tineri care şi-au propus ca, într-un an, să pună pe masa societăţii româneşti şi a sectorului energetic, un document de strategie. Au chemat peste 300 de specialişti, au propus un traseu şi s-au ţinut de el cu consistență şi consecvenţă, de care nu credeam capabilă administraţia românească. La mai puţin de un an de la lansarea acestui efort, documentul era pe masă şi era mult superior încercărilor anterioare.”

Corina Popescu: „Mă simt onorată. Nu am fost doar eu cu Radu, am avut în spate o echipă extraordinară şi mi-ar plăcea tare mult că acea strategie să fie aprobată până la urmă. Mi-aş dori ca lucrurile să fie făcute la timp şi să aibă o logică, astfel încât să arătăm şi noi în afară că suntem capabili. Suntem români şi avem oameni deosebiţi. Pe lângă Radu, am mai avut mulţi tineri care ne-au sprijinit în această activitate, peste 300 de specialişti.”

Radu Dudău: „Nu a fost foarte multă lume fericită când a apărut strategia. Noi ne-am gândit că este un lucru bun, pentru că o strategie nu trebuie să mulţumească prea mult pe unii, ci cât mai mult, pe toţi. Am făcut un efort mare şi un număr relativ mic de oameni s-a mobilizat. A fost un proiect care a depins numai de noi şi ne-am dat seama că, dacă nu vom reuşi, vom fi învinovăţiţi pentru un eşec. Am vrut neapărat să producem acest document. Vom fi aici în continuare. Important este să lucrăm împreună cu profesionalism, curaj şi onestitate. Va mulţumim şi sper să rămânem la nivelul acestui premiu.”