Romanian Executive Coaching Summit 2015: Economia românească are nevoie de lideri

07.10.2015

În companiile din România existăprea multe medii toxice create de lideri, iar leadershipul din ţara noastră are nevoie, la ora actuală, de oameni deschişi la minte, capabili să trăiască schimbarea într-un mod natural şi firesc. Aceasta este una dintre concluziile la care au ajuns participanţii la prima ediţia a „Romanian Executive Coaching Summit”.

În cadrul workshop-urilor, patru Executive Coach – Rodica Obancea, Madi Rădulescu, Mihai Stănescu şi Ştefan Andrei – au explicat executivilor ce înseamnă nevoia reflecţiei, a dialogului, dar şi perspectivele asupra conducerii inspirate şi dezvoltării sustenabile a liderilor.

„Concret, să poată aduce schimbări profunde în organizaţiile din care fac parte. De prea multe ori, schimbarea este ceva mecanic, liniar, care se întâmplă că la carte şi sunt multe proiecte de astfel de schimbări care eşuează”, a declarat Rodica Obancea.

De asemenea, în cadrul evenimentului, s-a explicat faptul că un adevărat lider învaţă să susţină, să încurajeze şi să responsabilizeze oamenii cu care lucrează şi pe care se bazează.

„Că suntem sau nu suntem lideri, în viaţă fiecăruia dintre noi există permanent schimbare: şi în planuri personale, şi în planuri profesionale. A fi un lider şi a nu avea abilitatea de a gestiona transformarea proprie, precum şi a altora, anihilează leadershipul în esenţă lui. E o parte esenţială şi fundamentală din viaţă. Prin urmare, şi din leadership. Acolo se vede cel mai bine dacă eşti lider sau nu: când trebuie să gestionezi schimbarea”, arată Ştefan Andrei.

Madi Rădulescu a afirmat că trăim într-o epoca dinamică, uneori nebună, într-o perioada în care sunt şi foarte multe schimbări de dragul schimbării.

“Un adevărat lider are întotdeauna, în afară de camera de acţiune, de planificare, de negociere, de ordine, de direcţie, o camera în spate în care poate să reflecteze asupra a două lucruri: cât de bine a făcut un lucru şi cât de bine o să-l facă pe următorul”, concluzionează Mihai Stănescu.

O altă concluzie a evenimentului a fost reprezentată de faptul că economia românească are nevoie de lideri, iar coachingul este foarte important în definirea lor.

 

 

Citiți și despre: