Stiri: Finante

Romanian Internațional Bank are o nouă conducere  

17.07.2014

Banca Națională a României (BNR) a aprobat noua conducere executivă a Romanian Internațional Bank. Astfel, Stephen James Orlesky a fost numit în funcția de Chief Executive Officer al RIB, iar Ana Elena Cernat, Mioara Popescu și Radu Vasilescu vor ocupa funcțiile de Vicepreședinte Executiv.

”Vom implementa modelul de business al grupului Getin Holding iar dezvoltarea produselor RIB la standardele grupului și nevoile pieței locale va rămâne o prioritate, banca orientându-se în principal către zona de retail și small business. Romanian Internațional Bank S.A va trece printr-un proces de rebranding, va deveni Idea Bank și își va muta sediul central în Hermes Business Campus”, a spus Stephen James Orlesky, CEO al RIB.

Stephen James Orlesky deține o experiență multiculturală vastă, dobândită în cei peste 20 de ani de banking în peste 10 state ale lumii printre care și România. Acesta și-a început cariera în cadrul Royal Bank of Canada și a acumulat peste 10 ani de experiență în cadrul sistemului bancar canadian.

Anterior numirii în poziția de CEO al Romanian Internațional Bank, el a ocupat o poziție similară în cadrul Belarusian Bank for Small Business a€“ banca membră a Getin Holding Polonia.

Stephen James Orlesky este absolvent al Facultății de Comerț din cadrul Queena- University at Kingston – Canada. Acesta a abținut în anul 1986 titlul – Bachelor of Commerce, Honours, (B. Com. Hons.)”. În completarea altor programe de formare profesională, în 1996, el a absolvit un curs MBA la University of Toronto.

Ana Elena Cernat va ocupa funcția de Vicepreședinte Executiv. Ea deține o experiență de peste 14 ani în domeniul financiar bancar, fiind anterior numirii în funcția de Vicepreședinte Executiv al RIB S.A. poziția de Director Executiv al  Diviziei Companii Mici și PFA într-una din băncile din top zece din România.

Mioara Popescu este absolventă a Facultății de Planificare și Cibernetică Economică, a unui program de masterat în Managementul Proiectelor și a unor cursuri de specializare în banking absolvite în țara și străinătate. Aceasta și-a început activitatea că analist programator în anul 1985 iar în anul 1995 a optat pentru sistemul bancar.

Mioara Popescu este angajată în cadrul RIB de 12 ani și a ocupat funcția de Vicepreședinte Executiv încă din anul 2008.

În același timp, Radu Vasilescu este absolvent al Institutului Politehnic București și deține o diplomă de master în banking și finanțe, eliberată de către o instituție de învățământ din străinătate.

Acesta are o vastă experiență în domeniul financiar bancar, peste 23 de ani, acumulată în bănci internaționale care își desfășoară activitatea în România, precum și în companii de top cu domeniul de activitate pensii și consultanță.