Stiri: Companii

Romanian Sales Conference: “în vânzări sunt necesare spriritul analitic și creativitatea”

26.09.2014

Pe 25 septembrie, la Hotel Radisson Blu din București, a avut loc Romanian Sales Conference, eveniment organizat de BusinessMark, dedicat specialiștilor din vânzări. Conferința a adus în discuție provocările din zona de business pe care le întâmpină specialiștii în vânzări și dezvoltare.

Cred că trebuie să acorzi omului de vânzări șansa să vândă dar și să pui presiune pe acest proces. Oamenii introduc de bună voie obiectivele companiei în obiectivele proprii dacă închei cu ei un fel de contract psiohologic care le oferă siguranța că le vei asigura o rezolvare pentru toate nevoile lor – a declarat Bogdan Pîrvu, Director, Divizia Vopsele și Tencuieli Decorative, Adeplast.

În vânzări sunt necesare spiritual analitic și creativitatea. Vânzările au nevoie de ambele și pentru a face puțină lumină combinația este necesară. Un fotograf spunea că o afacere de succes trebuie să aibă trei tipuri de oameni: un visător, un om de afaceri și un afurisit. Aceasta este combinația de succes – este de părere Ioana Răzvan, Managing Partner -Business Development Manager, Synergizer.

Vânzarea este mai mult decât un joc de numere, contează foarte mult și încrederea. Relaționarea este foarte importantă. Dacă reușești să convigi clientul că tu îi poți oferi acel ceva și nu altcineva atunci ai reușit să faci diferențierea față de concurență – a declarat Tudor Montescu, Manager, Advisory, EY România.

Ne-am dat seama că nu vrem un vânzător care să vândă orice oricui. Avem nevoie de un echilibru între nevoile companiei și necesitățile clientului. Aceasta este o problemă și încercăm mereu să avem clienți motivați la World Class – a declarat Marius Nedelcu, Regional Manager, World Class.

Speakerii evenimentului au fost: Bogdan Pîrvu, Director, Vopsele și Tencuieli Decorative, Adeplast, Daniel Roșca, Marketing Manager, B2B Strategy, Ioana Răzvan, Managing Partner-Business Development Manager, Synergizer, Tudor Montescu, Manager, Advisory, EY România, Răzvan Copoiu, Vicepreședinte, Divizia de Industrie, Schneider Electric și Mihai Pop, Manager Transaction Advisory Services, EY România