Stiri: Retail

Românii au început să cumpere online şi electrocasnice mari

26.05.2015

Achiziţionarea electrocasnicelor mari direct din magazinele online a înregistrat o creştere de peste 20% în primele 5 luni ale anului curent faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În topul electrocasnicelor mari achiziţionate de pe internet se află maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi combinele frigorifice, precum si produsele incorporabile.

Creşterea a venit ca o surpriză pentru comercianţii magazinului online de electronice şi electrocasnice badabum.ro care remarcaseră rezerva cumpărătorilor în achiziţionarea online a acestui tip de produse.

„Faptul că oamenii au început să achiziţioneze online electroscanicele mari este un lucru îmbucurător pentru noi. Până acum, acest tip de produs era achiziţionat de regulă din mediul offline. Orientarea cumpărătorilor către noi demonstrează că mediul online generează tot mai multă încredere iar clienţii devin tot mai obişnuiţi cu genul acesta de shopping” a declarat Cătălin Săvulescu, General Manager al www.badabum.ro.

Valoarea maximă investită a fost de 6.699 de lei, într-o combină frigorifică. Maşinile de spălat vase captează tot mai mult atenţia cumpărătorilor români care au achiziţionat online cu 40% mai multe maşini de la începutul anului.

Totodată, cumpărătorii au manifestat interes şi faţă de produsele încorporabile precum cuptoare, plite şi hote. În ultimele cinci luni, de pe badabum.ro au fost achiziţionate cu 20% mai multe cuptoare, 21% plite şi 44% mai multe hote.

„Pe lângă costul avantajos atribuit unui produs de calitate, în decizia achiziţionării online, clienţii ţin cont şi de serviciile conexe de care ar putea beneficia. Astfel, transportul până în casă inclus, sisteme de plată flexibile precum: plata prin POS la domiciliu pentru clienţii din Bucureşti, plata în sistem rate fără dobândă prin POS cât şi online, suport după vânzare prin departamentul de service propriu etc sunt criterii importante de selecţie iar noi ţinem foarte mult cont de ele”, a adăugat Cătălin Săvulescu.

În topul general al cumpărăturilor online de electronice rămân laptopurile, tabletele şi telefoanele smartphone. Badabum.ro a înregistrat o creştere de peste 80% pe categoria de tablete de la începutul anului. Se estimează o creştere cu 100% a vânzărilor acestui tip de produs până la sfârşitul anului.