Românii care încheie contracte cu parteneri străini trebuie să declare documentele la ANAF

19.10.2016

Românii care încheie contracte cu parteneri străini trebuie să declare documentele la Agenţia Naţională de Administraţie Financiară. Astfel, documentele încheiate de persoane juridice sau fizice române cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente se înregistrează la organul fiscal competent.

Persoanele juridice române şi persoanele fizice rezidente „au obligaţia să înregistreze contractele/documentele încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente care execută pe teritoriul României prestări de servicii de natura lucrărilor de construcţii, de montaj, activităţilor de supraveghere, activităţilor de consultanţă, de asistenţă tehnică şi a oricăror altor servicii prestate în România, care generează venituri impozabile, conform art. 8, alin. (8) din Codul Fiscal.

Aceeaşi obligaţie o au şi persoanele juridice străine care desfăşoară activitate în România printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat.

Înregistrarea documentelor menţionate, indiferent de durata lor, se efectuează la organul fiscal competent, prin depunerea Declaraţiei 017. Contribuabilii mari şi mijlocii fac excepţie şi au obligaţia înregistrării documentelor la organul fiscal central competent pentru administrare.

 

 

Citiți și despre: