Stiri: Finante

Românii cheltuiesc în medie 200 de euro pe biletele de avion

25.08.2015

Românii preferă cel mai adesea să zboare în destinații din Germania, Franța, Turcia și Spania, conform unui comunicat de presă remis de Paravion.ro. Ca și bugete conaționalii alocă în medie 200 de euro pentru zborurile pe care le efectuează în Europa, în timp ce, la nivel internațional suma cheltuită per bilet nu depășește 260 de euro.

Conform informațiilor făcute publice de Paravion în momentul de față zborurile interne generează, în continuare, cele mai mari volume de bilete achiziționate de români. Mai exact, vorbim despre aproximativ 24 de procente la un cost mediu de 260 de euro per călătorie.

La capitolul zborurilor internaționale cu plecare din România, cele mai des întâlnite destinații sunt Germania, cu un total de 11%, urmată de Turcia și Franța cu 6 procente și Spania și Marea Britanie, cu câte 5 procente fiecare.

”Vedem cum, de la an la an, românii călătoresc tot mai mult pe rute internaționale, indiferent că se îndreaptă spre o destinație de vacanță, sau în interes de serviciu. Sunt clienți informați, cer feedback, compară întotdeauna ofertele și se uită nu neapărat la preț, cât la compania aeriană, legăturile și orele cele mai convenabile zborului. Au un obicei de rezervare-achiziție foarte sănătos și nu fac rabat de la confortul călătoriei”, declară Remus Vișan, Managing Director Paravion.ro.

Paravion susține că destinații precum Italia, Olanda și Austria generează în momentul de față aproximativ 4 procente din totalul zborurilor vândute către clienții companiei.

Cele mai scumpe destinații accesate de români în acest momente sunt Portugalia și Statele Unite, cu procente de vânzări la bilete de 3, respectiv 2 la sută.