Stiri: Finante

Titluri de stat FIDELIS 2023

Românii pot cumpăra titluri de stat TEZAUR, începând cu 5 iulie 2022

01.07.2022

Titluri de stat TEZAUR iulie 2022. Începând de luni, 4 iulie, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 8,25% și 8,6%, anunţă Ministerul de Finanţe. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Interesul românilor pentru titlurile de stat TEZAUR s-a menținut la un nivel ridicat și în luna iunie, suma investită fiind de 1,39 miliarde lei.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  1. Între 04 – 26 iulie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt:
  • deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată
  • subscriere titluri de stat TEZAUR
  • virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului

2. Între 04 – 27 iulie 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;

3. Între 04 – 26 iulie 2022 în mediul urban și 04 – 25 iulie 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Titluri de stat TEZAUR iulie 2022. Dobânda este anuală

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Citeşte şi Ministerul Finanțelor listează patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS