Stiri: Companii

Românii preferă din ce în ce mai mult vacanţele wellness & spa

10.12.2015

Cererea pentru pachetele de vacanță wellness & spa vor creşte cu 40%, în următorii doi ani, conform estimărilor agenţiei de turism Eturia. Astfel, cu toate că este vorba de oferte nou-apărute, turiștii români au fost deschiși la propunerile de astfel de vacanțe. Prin urmare, se poate vorbi de creșteri substanțiale a numărului de solicitări precum și a numărului de pachete disponibile.

Vacanțele de acest tip includ programe personalizate, cu o paletă largă de tratamente și terapii, menite să redefinească starea de bine și să readucă echilibrul între minte, corp și suflet.

Pe piața locată, agenţia Eturia se numără printre putinii operatori care oferă programe de wellness & spa în afara Europei, aceste programe adresându-se unei nișe de aproximativ 3% din populație.

Prețul unei astfel de vacanțe începe de la 2000 euro şi poate ajunge la 8000 euro, în funcție de destinația aleasă, numărul de zile și serviciile speciale incluse.

„Pachetele concepute de Eturia includ o arie extinsă de servicii, de la programe pentru eliminarea kilogramelor în exces și până la sesiuni de relaxare, dobândirea echilibrului interior, detoxifierea organismului și gestionarea stresului de zi cu zi. Fiecare pachet de călătorie urmărește o abordare holistică, cu elemente din medicina tradițională indiană, precum și din cea occidentală, menite să aducă cele mai bune rezultate, sub îndrumarea unor echipe de experți internaționali”, au explicat reprezentanţii agenţiei de turism.

Românii pot petrece, prin urmare, câteva zile într-o atmosferă caldă, plăcută, alături de specialiști de top din industria SPA, yoghini, terapeuți cu experiență, nutriționiști sau chiar practicieni Ayurveda, în funcție de pachetul turistic pentru care optează.

Serviciile speciale incluse în astfel de programe pot fi lecții de Vedanta, meditații ghidate ca Pranayama și Ajapa Japa, proceduri de detoxifiere ca Nasya, Sneha Vasti, Kashaya Vasti, Jal Neti și Kunjal Kriya, acupunctură, Moxibustion și Masaj Tui Na.

Turiștii se pot bucura de o vacanță Wellness în India, la Ananda, la poalele munților Himalaya, unde au luat naștere cele mai vechi practici orientale, de un sejur în Thailanda, într-un cadru tropical de poveste, la un resort specializat în terapii de detoxifiere, sau chiar în exoticele Maldive, la resortul Sun Siam Iru Fushi, cu al său celebru program Rasayana.

”Turiștii au fost cei care ne-au solicitat astfel de pachete și înainte să le introducem în oferta noastră permanent am testat piața pentru a vedea dacă ar exista cerere constantă pentru astfel de vacanțe. Rezultatul a fost suprinzător: nu numai că există cerere, dar clienții noștri au și venit cu recomandări de servicii pe care le-ar dori incluse în vacanța lor de relaxare”, a declarat Sorin Stoica, co-proprietar al agenției de turism Eturia.