Stiri: Companii

https://www.stirilekanald.ro/imunitate-coronavirus-teste-20090674

Românii scot din buzunar mai mulți bani pentru vacanțele de tipul last minute

31.08.2015

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 4 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2898

Câte 400 euro de persoană scot din buzunar românii pentru o vacanță de tipul last minute. Suma de bani este calculată pentru o perioadă de o săptămână spre destinații precum Grecia. Potrivit unui studiu, turiștii cheltuie cu 50 euro de persoană mai mult, comparativ cu situația din aceeași perioadă a anului trecut.

Vacanțele luate pe ultima sută de metri în Grecia sunt cumpărate mai ales de cupluri cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani. Aceștia vor să se bucure de o vacanță de șapte zile, iar cea mai aglomerată perioadă a fost săptămâna cuprinsă între 10 și 16 august, spun oficialii agenției Paravion.ro. Cei cu vârsta de peste 50 de ani pleacă în destinații care oferă aceleași facilități, pachetele last minute achiziționate de seniori reprezentând 10% din totalul celor vândute de agenție. Seniorii plătesc între 500 și 600 de euro de persoană și se orientează spre Malta, Cipru sau Spania.

Insulele Zakynthos, Creta, Corfu, Rhodos și Santorini sunt cele mai populare destinații de tip last minute în rândul turiștilor tineri și de vârstă mijlocie. Aceștia sunt atrași de prețurile avantajoase practicate de operatorii din această țară, precum și de facilitățile de relaxare oferite de insule. Alte destinații preferate de turiști sunt Cipru, Malta și Spania, declară Remus Vișan, Managing Director Paravion.ro.