Stiri: Stiri

Rombat Bistrița, investiții și eventual parteneriat cu BMW, Audi și Mercedes

30.09.2013

Rombat Bistrița ar putea lega un parteneriat cu giganții producători de autovehicule BMW, Audi și Mercedes. Finalizarea unei investiții într-o fabrică cu cost de circa 17 milioane de euro ar putea permite companiei românești să devină un partener strategic pentru companiile auto nemțești.

În viziunea celor de la Rombat noua fabrică producătoare de baterii pentru autovehicule cu tehnologia Start/Stop s-ar putea plia pe interesul companiilor germane, notează Ziarul Financiar.

Noua fabrică a Rombat Bistrița are o suprafaţă totală de aproximativ 5.000 mp, împărţită în 3 ateliere de producţie, mai exact fabricare plăci, asamblare şi formare baterii, şi o zonă de depozitare baterii. În urma acestei investiţii, capacitatea de producţie a Rombat a crescut cu 700.000 de baterii, până la 3,3 milioane de unităţi pe an, notează ZF.

„Piaţa de vehicule echi­pate cu tehnologie Start/ Stop va creşte considerabil în următorii ani, astfel că suntem pregătiţi să răspun­dem cererilor clienţilor noştri, dar şi ale altor producători de automobile“, a declarat Ioan Repede, director general al Rombat pentru sursa citată.

Pe deasupra Dacia, unul dintre principalii clienţi ai Rombat, a anunţat la inaugurarea noii fabrici de baterii din Bistriţa că din anul 2015 va demara producţia de automobile echipate cu tehnologia Start/Stop, notează Ziarul Financiar.

Sursă: Ziarul Financiar