Romcarton construieşte o nouă fabrică, după ce a primit un credit de 23,4 milioane de euro

17.05.2017

Romcarton S.A., companie membră a Grupului Rossmann, unul dintre liderii europeni în producerea ambalajelor din carton ondulat, a obţinut de la Banca Comercială Română un credit de investiții în valoare de 23,4 milioane de euro.

“Este un moment de referință în evoluția grupului nostru în România: construirea unei fabrici noi, mai mare, cu spații optimizate în jurul fluxurilor tehnologice, instalarea de utilaje moderne și implicit obținerea unui mediu de lucru îmbunătățit. Facem un pas natural în dezvoltarea noastră, care va duce la creșterea satisfacției clienților noștri, proporțional cu îmbunătățirea calității produselor și serviciilor livrate”, a declarat Paul-Henri Kohler, Director General al Grupului Rossmann România.

Împrumutul a fost aprobat la începutul lunii martie și este folosit pentru construcția unei noi fabrici de carton ondulat în Popești-Leordeni, județul Ilfov. Noua unitate de producţie se va întinde pe o suprafață de peste 3,4 hectare. Proiectul va fi finalizat până la sfârșitul anului curent, investiția totală ridicându-se la 27,5 milioane de euro.

“România are nevoie de astfel de proiecte, care confirmă încrederea investitorilor în industria locală și în potențialul de dezvoltare al economiei românești. Suntem pregătiți să oferim susținere și expertiză oricărei inițiative menite să contribuie la creșterea competitivității și la dezvoltarea sustenabilă a economiei”, a declarat Cătălina Porojan, Director Executiv Group Large Corporate BCR

Romcarton S.A. este primul producător de ambalaje de carton ondulat din ţara noastră, având o experiență de aproape 30 de ani în industria de profil.

Producătorul face parte din grupul european Rossmann, care mai deține în România și fabrica Ambro Suceava.

 

 

Citiți și despre: