Stiri: Constructii

Lorelai preia Irrimec

ROMCIM vrea să preia mai multe firme din domeniul materialelor de construcții

12.08.2021

Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează operațiunea prin care ROMCIM SA are în plan să preia compania Euroagregate SRL, precum și activitățile firmelor SUT-ICIM SA și I.R.C.A. SRL. Instituţia va evalua această concentrare economică, în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial.

Activitatea Romcim

Romcim SA, companie a grupului CRH, este activă pe piața producției de ciment, agregate, betoane și elemente prefabricate din beton. Romcim SA deține și operează două fabrici de ciment la Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare la Târgu-Jiu, precum și o rețea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, stații de betoane, stații producătoare de elemente prefabricate de beton.

Companiile Euroagregate SRL, SUT-ICIM SA și IRCA SRL sunt active în domeniul materialelor de construcții și își desfășoară activitățile în județul Brașov.

Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal. După aceea, va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi CRH România îşi schimbă numele în Romcim 

Producătorul de materiale de construcţii CRH România, cu activităţi în producţia de ciment, agregate şi betoane, şi-a schimbat numele în Romcim, începând cu data de 5 mai 2021. Romcim este un brand românesc, cu o istorie de peste 30 de ani în industria locală a construcţiilor.