Stiri: Constructii

Romcim preia compania Simbeton

Romcim preia compania Simbeton

28.07.2022

Romcim preia compania Simbeton. Consiliul Concurenței a a anunţat că a aprobat tranzacția prin care Romcim SA preia compania Simbeton SRL. Instituţia precizează că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească.

Romcim SA

Romcim SA este producător de ciment, agregate, betoane și elemente prefabricate din beton.

Compania deține și operează două fabrici de ciment la Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare la Târgu-Jiu, precum și o rețea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, stații de betoane și stații producătoare de elemente prefabricate de beton.

Romcim este controlată de Grupul CRH, prin intermediul CRH Romania Holdings UK Ltd.

Simbeton SRL

Simbeton SRL produce și comercializează elemente prefabricate din beton. Compania deține o unitate de producție în Oradea, județul Bihor, care dispune de o stație de betoane.

Romcim preia compania Simbeton. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă.

Citeşte şi CRH România îşi schimbă numele în Romcim