Stiri: Energie

Romenvirotec 2017 – expoziţie dedicată mediului înconjurător

11.10.2017

Romexpo organizează în perioada 11-14 octombrie la Romenvirotec, expoziție internațională pentru tehnologii și echipamente de protecția mediului. Ajuns la cea de-a 24-a ediție, târgul este unul dintre cele mai importante expoziții din ţara noastră dedicate mediului, fiind un eveniment de referință pentru toți cei implicați în protejarea mediului înconjurător și pentru cei care doresc alinierea la directivele Uniunii Europene din domeniu.

Prin urmare, evenimentul a devenit de-a lungul timpului o platformă importantă atât pentru progresul tehnologic în domeniu, cât și pentru educarea publicului, în vederea adoptării unei atitudini responsabile față de mediu.

Romexpo a mai anunţat că Romenvirotec 2017 propune o nouă abordare: Soluții inovative pentru un oraș verde, dorind să fie locul care să genereze soluțiile la problemele de mediu, modalitățile „verzi” de economisire a energiei, de reducere a poluării sau de reciclare.

Pe parcursul târgului vor avea loc conferințe, seminarii și workshop-uri având ca tematici: eficiența energetică, folosirea resurselor regenerabile de energie, dar și progresul tehnologic din domeniu.

“Prin ediția din 2017, Romexpo dorește să creeze un dialog constructiv despre normele europene în vigoare și să apropie oamenii și companiile care își dedică timpul și resursele mediului în care trăim”, au anunţat organizatorii.

Printre obiectivele Romenvirotec se numără:

 • Economisirea energiei și protejarea mediului în propria casă (soluții economice și biodegradabile pentru protecția mediului);
 • Reciclarea deșeurilor și folosirea produselor ecologice (protejarea mediului în timpul liber);
 • Protejarea mediului prin educație;
 • Reducerea poluării aerului, a zgomotului, izolarea fonică; construcția caselor eco/bio;
 • Folosirea transportului ecologic;
 • Folosirea echipamentelor, serviciilor și tehnologiilor de reciclare;
 • Tratarea și eliminarea deșeurilor medicale și alimentare;
 • Folosirea echipamentelor, serviciilor și tehnologiilor de tratare a apelor.

Program de vizitare Romenvirotec:

 • 11-13 octombrie 2017 (miercuri-vineri): 10.00-18.00
  14 octombrie 2017 (sâmbătă): 10.00-16.00

Bilet intrare:

Adulți/studenți: 10 lei/zi
Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate.

Mai multe informații despre eveniment se pot găsi pe: romenvirotec.ro