ROMEPS dezbate proiectul de lege privind securitatea la incendiu a construcțiilor

22.03.2017

Asociația Producătorilor de Polistiren din România (ROMEPS), împreună cu reprezentanți ai Asociației Europene a Producătorilor de Polistiren Expandat (EUMEPS), vor organiza, pe 22 martie, o serie de dezbateri privind proiectul de act normativ pentru securitatea la incendiu a construcțiilor. În cadrul acestor dezbateri vor participa reprezentanți ai instituțiilor cu competențe în elaborarea legislației pe tema securității la incendiu a construcțiilor.

„Această inițiativă succede o serie de discuții publice pe subiectul normativului siguranței la foc. ROMEPS a avut mai multe completări și observații pe care le-a transmis autorităților, încă de la primele dezbateri publice. Informațiile furnizate s-au regăsit, parțial, în proiectul de normativ, însă am simțit că se impune această sesiune de discuții pentru a puncta și clarifica poziția producătorilor de polistiren expandat, ce reprezintă o industrie semnificativă ca valoare și amploare în România. Sperăm că vom găsi parteneri de discuții în autoritățile invitate la eveniment și mulțumim colegilor din EUMEPS, care ne sprijină cu expertiza și prezența”, a declarat Ioana Moraru, Președinte ROMEPS.

Delegația Asociației va fi formată din reprezentanții Consiliului Director Ioana Moraru – Președinte, Șerban Cazanisteanu, Prim vice-președinte, Laurențiu Istrate, Vice-președinte, membrii ROMEPS Bogdan Roman, CEO Hirsch România și dna. Delia Filip, Director Executiv.

Clemens Demacsek – coordonator EUMEPS pe Europa de Est și reprezentanți ai Asociațiilor Producătorilor de Polistiren Expandat din Austria și Elveția, Harald Kogler și Hans Simmler vor participa la dezbateri alături de reprezentanții ROMEPS.

Din partea instituțiilor statului și-au confirmat deja prezența numeroși experți și factori decizionali din cadrul autorităților implicate în elaborarea normativului, printre care: Daniel Constantin-Ministrul Mediului, Marian Adranel Cotescu- Director General Adjunct în cadrul Departamentului General de Dezvoltare Regională și Infrastructură – Ministerul Dezvoltării Regionale, al Administrației Publice și Fondurilor Europene, Florea Grigore, Șeful Laboratorului de testare la foc din cadrul Centrului Național pentru Siguranță la Foc și Protecție Civilă, Adrian Simion, Șeful Laboratorului de Testare la Foc din cadrul Institutului de Dezvoltare URBAN-ÎNCERC.

În cadrul evenimentului, ROMEPS va reafirma importanța unui proces legislativ transparent, care să respecte principiul concurențial, să implice instituțiile abilitate în a efectua testări pentru clasă și reacția la foc a materialelor de construcții și să fie introduse aspecte referitoare la toxicitatea din fumul emis de materialele de construcții aflate sub acțiunea focului.

“Sperăm ca aceste discuții să aibă un rezultat concret, constructiv, care să se traducă în emiterea unei legislații care să protejeze în mod real beneficiarii în cazul unor incendii. Legislația privind siguranța cetățenilor trebuie să fie clară, bazată pe expertiză și să poată fi implementată eficient. Ne dorim ca autoritățile să reia procesul de redactare și consultare publică pe legislația privind securitatea la foc, implicând toate instituțiile ce pot contribui activ și decisiv la realizarea unui normativ operativ și productiv”, a declarat Delia Filip, Director executiv ROMEPS.

 

 

 

Citiți și despre: