Stiri: Constructii

ROMEPS – soluții pentru reglementarea pieței de polistiren expandat

ROMEPS: Se ia în calcul modificarea legii privind securitatea la incendiu

27.03.2017

Asociaţia ROMEPS, împreună cu reprezentanți ai EUMEPS, au încheiat, săptămâna trecută, sesiunea de discuții cu autoritățile privind elaborarea proiectului de normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor. Astfel, în urma consultărilor, reprezentanții instituțiilor respective au anunțat că iau în considerare revizuirea proiectului de normativ.

“Considerăm că discuțiile reprezintă un prim succes, în primul rând datorită deschiderii și cooperării pe care autoritățile ni le-au arătat, cât și datorită concluziilor constructive pe care cu toții le-am putut sumariza. ROMEPS va continua demersurile prin care să-și asigure reprezentarea în comisia de elaborare a normativului, având în vedere că alte industrii sunt deja prezente în acest for consultativ. Totodată, ne-am reafirmat implicarea consecventă și continuă în acest proces legislativ, de importanță majoră pentru beneficiarii săi, cetățenii”, a declarat Ioana Moraru, Președinte ROMEPS.

Conform sursei citate, pe parcursul dezbaterilor s-a agreat și recunoscut unanim importanța polistirenului expandat, produs 100% reciclabil, cu excelente caracteristici ecologice care fac din acesta cea mai sustenabilă soluție de termoizolare. Industria de polistiren expandat este importantă pentru România întrucât poate contribui decisiv la atingerea targetului de eficiență energetică asumat la nivel european.

„Angajamentul reprezentanților MDRAP, de a crește transparența întregului proces, cât și de a demonstra imparțialitate și corectitudine, dar și sprijinul pe care mandatarii Laboratorului de testare la foc din cadrul Centrului Național pentru Siguranță la Foc și Protecție Civilă și cei ai Laboratorului de Testare la Foc din cadrul Institutului de Dezvoltare URBAN-ÎNCERC îl vor acorda, consolidează încrederea ROMEPS  în forma revizuită a proiectului de normativ pentru securitatea la incendiu a construcțiilor”, conform ROMEPS.

În plus, ţinând cont de impactul pe care actul normativ îl are asupra siguranței populației, Asociația înțelege să privească cu mare responsabilitate și asumare colaborarea cu autoritățile și să acorde întreaga sa expertiză și experiență în elaborarea legislației privind  siguranța cetățenilor, care trebuie să fie clară  și să poată fi implementată eficient.