Romexpo: 1.200 de specialiști în construcții participă la #reCONSTRUIM

01.03.2018

În perioada 8-11 martie, la Romexpo au loc opt evenimente cu tematica „construcții, ambient, home & deco, energie și mediu”. Astfel, nu mai puţin de 1200 de specialiști în construcții participă la hackatonul #reCONSTRUIM.

Ediția din acest an a celui mai mare târg de tehnologii, echipamente, utilaje şi materiale pentru construcţii din ţara noastră, CONSTRUCT EXPO, va avea loc între 8 și 11 martie. La eveniment se reunesc firme importante din domeniu, fiind o ocazie pentru antreprenorii şi experţii în construcţii să dezbată subiecte la zi despre tendințele, politicile și viitorul industriei de resort.

Construct Expo se adresează și publicului larg interesat de echipamente şi utilaje pentru uz propriu.
Pe langă componenta expozițională, Construct Expo beneficiază și de o serie de activități conexe menite să aducă laolaltă specialiști (ingineri, arhitecți, manageri), asociații, autorități de la nivelul administrației centrale, producători, importatori și distribuitori de produse și servicii dedicate tuturor categoriilor de construcții.

CONSTRUCT EXPO se va desfășura într-unul din noile spații expoziționale pe care Romexpo le-a finalizat în 2017, Pavilionul B2.

Pe parcursul fiecărei zile a #reCONSTRUIM, specialiștii participanți se vor organiza în echipe de câte 10 (1 team-leader, 3 arhitecți, 3 ingineri, 1 avocat, 1 economist / dezvoltator imobiliar / specialist din alt domeniu relaționat cu cel al construcțiilor și 1 student). 300 de specialiști își vor aduce ideile mai aproape de realizare  în fiecare zi, la 30 de mese.

În plus, timp de o oră, în fiecare dintre zilele #reCONSTRUIM, se vor organiza tururi de networking ale specialiștilor în Pavilionul B2 – Romexpo, pentru ca aceștia să intre în legatură directă cu reprezentanții companiilor expozante și pentru a se informa sau a achiziționa produsele și serviciile acestora.

Subiectele dezbătute în cadrul #reCONSTRUIM, eveniment conex al Construct Expo, se vor încadra în patru teme majore:

Ziua I – 8 martie

Tema principală: SAFETY –  Securitate la incendiu, cutremur, școli sigure

Ziua II – 9 martie

Tema principală: LEGISLAȚIE – Codul construcțiilor, ITP pentru construcții, sincronizare legislativă, simplificarea procesului de avizare

Ziua III – 10 martie

Tema principală – FINANCIAR: – prevenția costă de șapte ori mai ieftin decât dezastrul,  – proiectul de exploatare – criteriu de performanță în construcții,  – Financiar – Legal – Tehnic – Asigurare – de la concept și proiectare până la șantier și exploatare,  – banca, un partener responsabil,  – suprataxare pentru clădiri neconforme / ilegale,  – PI din PIB, cum aducem 5% suplimentar la PIB.

Ziua IV – 11 martie

Tema principală: SMART & GREEN – NZEB, BIM, sustenabilitate

În același timp cu Construct Expo, Romexpo organizează între 8 și 11 martie cele mai importante târguri din domeniul instalaţiilor, mobilei, ambientării, designului interior sau exterior, energiei și protecţiei mediului.

Companii autohtone şi internaţionale îşi vor prezenta produsele şi serviciile: 

  • Ambient Expo
  • Mobila Expo
  • Romtherm
  • Romenvirotec
  • Expo EnergiE
  • Expo Flowers & Garden
  • Antique Market

Programul de vizitare al târgurilor și expozițiilor:
8-10 martie (joi-sâmbătă): între orele 10.00 și 18.00, 11 martie (duminică): între orele 10.00 și 16.00

Mai multe informații despre CONSTRUCT EXPO se găsesc pe pagina web: www.constructexpo.ro