Stiri: Agricultura

Romexpo: INDAGRA, INDAGRA FOOD si EXPO DRINK

Romexpo: 63.800 de vizitatori la INDAGRA – INDAGRA FOOD și EXPO DRINK 2018

07.11.2018

În perioada 31 octombrie-4 noiembrie, la Romexpo au avut loc cele mai importante târguri din domeniul agriculturii, alimentaţiei și băuturilor alcoolice și non-alcoolice. În total, 750 de companii din 25 de țări și-au prezentat produsele şi serviciile, pe parcursul a cinci zile de expoziții și activități conexe, în cadrul evenimentelor:

 • INDAGRA 2018
 • INDAGRA FOOD 2018
 • EXPO DRINK 2018

INDAGRA și INDAGRA FOOD au avut loc sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, fiind evenimente reper pentru agenda românească a sectorului agricol.

Romexpo: INDAGRA 2018

Deținând un spațiu de expunere de 34.000 mp și un grad de internaționalizare de 31%, INDAGRA 2018 – Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – a reprezentat cadrul ideal pentru prezentarea proiectelor care aduc plus valoare agriculturii din țara noastră.

Vizitatorii pasionați de agricultură au participat la conferințe și seminarii pe teme precum:

 • dezvoltarea agriculturii din România prin prisma inovațiilor
 • promovarea produselor românești pe piața internă și externă
 • accesul producătorilor români la fondurile europene

Cele mai noi produse de pe piața agricolă au putut fi cumpărate la INDAGRA  cu reduceri de 10 -50 %.

La 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare din țara noastră, în cadrul INDAGRA 2018 a fost prezentat oficial primul tractor agricol românesc. Este vorba de un concept 100% autohton și în a cărui fabricare, inginerii IRUM au integrat piese românești în proporție de 80%.

„Am urmărit să creăm un tractor care să poată fi exportat în întreaga lume şi să reprezinte cu brio industria românească”, a spus Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM Reghin.

Așadar, INDAGRA 2018 a însemnat:

750 de companii expozante din 25 de țări: Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, China, Danemarca, Cehia, Marea Britanie, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Turcia și Ucraina;

 • 63.800 de vizitatori;
 • grad de internaționalizare de 31%
 • participarea oficială internaţională
 • spațiu de expunere de 34.000 mp
 • discount-uri cuprinse între 10 și 50 %

INDAGRA 2018 a avut concomitent cu:

 • INDAGRA FOOD – Târgul internațional pentru industria alimentară
 • EXPO DRINK – Târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Romexpo: INDAGRA FOOD 2018

INDAGRA FOOD 2018 a reunit cele mai importante companii din domeniul alimentar. Evenimentul a adus în prim plan sute de produse și echipamente de ultimă generație.

„Evenimentul organizat de ROMEXPO a reprezentat un instrument perfect pentru promovarea brand-ului nostru. Anul acesta am venit la târg cu o noutate: cozonacul cu pricomigdale – un produs dulce preparat cu multă grijă, prin îmbinarea celor mai bune ingrediente. Ne bucurăm că am fost prezenți la INDAGRA FOOD, locul de întâlnire cu potențiali clienți și distribuitori importanți din domeniul nostru de activitate”, a precizat Cezar Popescu, director comercial Boromir.

La INDAGRA FOOD au participat 182 de expozanți, dintre care 137 au fost din România, iar 45 din alte țări. Companiile au ocupat o suprafață expozițională de 11.100 mp.

Romexpo: EXPO DRINK 2018

De asemenea, EXPO DRINK 2018 a reprezentat un mediu profesionist pentru interacționarea cu specialiștii din sectorul băuturilor alcoolice și non-alcoolice.

Târgul a avut ca scop principal expunerea de produse și echipamente care reflectă ultimele tendințe din domeniu.

La EXPO DRINK 2018 au fost prezente 21 de companii din 2 țări, pe o suprafață expozițională de 431 mp.

„Stimați expozanți și vizitatori, vă mulțumim tuturor pentru prezența la cele mai importante târguri din domeniul agriculturii, alimentaţiei și băuturilor alcoolice și non-alcoolice și vă suntem recunoscători pentru fidelitatea față de evenimentele ROMEXPO. Implicarea dumneavoastră ne motivează să ne dezvoltăm de la o ediție la alta”, a transmis Mihai Costriș, Directorul General ROMEXPO S.A.

Următoarele ediții INDAGRA, INDAGRA FOOD și EXPO DRINK 2019 vor avea loc pe 30 octombrie – 3 noiembrie 2019.

Citește și Salvaţi Copiii dotează secția de terapie neonatală a Spitalului Grigore Alexandrescu