Stiri: Energie

Director general Romgaz

Romgaz a finalizat tranzacția cu ExxonMobil

02.08.2022

Romgaz S.A a anunţat finalizarea tranzacției de achiziție și transferul tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

Condițiile prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare

Tranzacția, finalizată pe 1 august 2022, a fost condiționată de îndeplinirea condițiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 3 mai 2022 între S.N.G.N Romgaz S.A și vânzători.

Toate condițiile suspensive au fost îndeplinite cu succes, în raport cu prevederile din contract.

O realizare deosebită în portofoliul de business al Romgaz

Directorul General al S.N.G.N ROMGAZ S.A, Aristotel Jude, a declarat: ”Finalizarea cu succes a tranzacției este o realizare deosebită în portofoliul de business al Romgaz. Proiectul Neptun Deep are o însemnătate importantă și strategică pentru România în vederea asigurării securității energetice a țării noastre, mai ales în actualul context geopolitic. Suntem determinați să trecem la etapa de dezvoltare-exploatare în cel mai scurt timp, alături de partenerul nostru. Mulțumesc echipei Romgaz pentru eforturile susținute în vederea îndeplinirii acestui obiectiv strategic al companiei noastre, precum și tuturor părților implicate în această tranzacție.”

Romgaz a finalizat tranzacția cu ExxonMobil. O investiție importantă

La rândul său, Directorul Economic al S.N.G.N ROMGAZ S.A, Răzvan Popescu, a declarat: ”Tranzacția reprezintă o investiție importantă realizată de Romgaz, în linie cu strategia de dezvoltare a companiei. În perioada imediat următoare vom continua realizarea formalităților necesare în vederea asigurării nevoii de finanțare a cotei de participare a Romgaz la dezvoltarea proiectului Neptun Deep.”

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a aprobat:

– la data de 10.12.2021, tranzacția de achiziție a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră

– la data de 28.04.2022, încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Citeşte şi ANRE: Noi nereguli la furnizorii de gaze şi energie