Stiri: Stiri

Supralărgire Bulevardul Ghencea

Romgaz: ELCEN trebuie să prezinte un plan ferm privind plata datoriilor

19.10.2015

Bucureştinii ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură dacă ELCEN nu prezintă un plan ferm privind plata datoriilor restante. Consiliul de Administrație al Romgaz a aprobat prelungirea, până pe 15 noiembrie, a contractului de furnizare gaze naturale pe care îl are cu Electrocentrale București (ELCEN), dar atrage atenţia că, din 16 noiembrie, va sista furnizările dacă producătorul de energie termică nu va prezenta un program ferm de stingere a datoriilor restante.

Cantitățile de gaze naturale ce vor fi contractate pentru perioada menționată vor fi nominalizate în baza plăților efectuate anterior nominalizărilor pentru luna în curs.

Prin urmare, Consiliul de Administrație al Romgaz a notificat ELCEN că o posibilă continuare a relațiilor contractuale după data de 15 noiembrie se va putea realiza numai în condițiile în care Electrocentrale București va prezenta un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate față de Romgaz.

Aşadar, reprezentarea programului va conduce la sistarea furnizărilor de gaze naturale începând cu data de 16 noiembrie.

„Decizia are la bază discuții avansate la cele mai înalte foruri de decizie în ceea ce privește identificarea și întrevederea de soluții favorabile pentru asigurarea plății contravalorii gazelor naturale furnizate către Electrocentrale București, dar în situația în care acestea nu pot fi dovedite în mod real se va proceda la sistarea furnizărilor de gaze naturale începând cu data de 16 noiembrie 2015”, conform Romgaz.