Energie regenerabila

Romsir

ROMSIR, specialiști în sisteme fotovoltaice „la cheie”

01.08.2023

Compania oferă servicii complete legate de instalarea sistemelor fotovoltaice – proiectare, obținere avize, montaj, depunere documentație de racordare, service și monitorizare a sistemelor fotovoltaice. ROMSIR este o societate comercială cu capital integral românesc, înființată în anul 1994, în domeniul electronicii și electrotehnicii. Activitatea de început a constat în furnizarea de componente electronice și electrotehnice și a continuat în paralel cu alte activități derulate pentru o perioadă îndelungată. De-a lungul timpului, au fost vândute și puse în funcțiune constant echipamente electrice și electronice pentru clienți B2B.

După o perioadă extinsă de testări, în anul 2007 s-a decis introducerea pe piață a unei game de echipamente producătoare de energie din surse regenerabile, fiind printre primele companii din România care au oferit astfel de produse. În ultimii ani, ROMSIR a vândut și instalat în România peste 8.000 de sisteme fotovoltaice, totalizând peste 43.000 kW.

În prezent, societatea instalează sisteme fotovoltaice „la cheie” în toată țara, oferind servicii complete legate de instalarea sistemelor fotovoltaice: proiectare, obținere avize, montaj, depunere documentație de racordare, service și monitorizare a sistemelor fotovoltaice

ROMSIR instalează sisteme fotovoltaice „la cheie” în toată țara, oferind servicii complete legate de instalarea sistemelor fotovoltaice: proiectare, obținere avize, montaj, depunere documentație de racordare, service și monitorizare a sistemelor fotovoltaice

În total, până în prezent au fost instalate peste 8.000 de sisteme fotovoltaice rezidențiale și comerciale, în acest moment capacitatea de montaj fiind de aproximativ 1.000 de sisteme fotovoltaice rezidențiale pe lună.

„În anul 2022, ROMSIR a instalat şi pus în funcţiune peste 2.800 de sisteme fotovoltaice însumând peste 23MW, devenind astfel lider de piaţă, cu o cotă de peste 10% din numărul prosumatorilor la nivel naţional. Anul 2022 a adus, de asemenea, dublarea cifrei de afaceri la un nivel de peste 21 milioane EUR, în special datorită creşterii investiţiilor în sisteme fotovoltaice din partea sectorului comercial”, ne-a declarat dna. Claudia Moga-Olaru, Director economic ROMSIR.

Avantaje aduse de sistemele fotovoltaice „la cheie”

Sistemele fotovoltaice „la cheie” propuse de ROMSIR aduc numeroase avantaje utilizatorilor. Acestea includ simplitate și comoditate, calitate și performanță, suport și servicii post-instalare. ROMSIR se ocupă de toate aspectele legate de instalarea sistemului fotovoltaic, de la proiectare și obținerea avizelor necesare, până la montaj, depunerea documentației de racordare, service și monitorizarea sistemului. Astfel, clienții beneficiază de o experiență fără griji și economisesc timp și efort.

Compania folosește echipamente și panouri solare de înaltă calitate, garantând performanță și durabilitate pe termen lung. Sistemele fotovoltaice instalate de ROMSIR sunt proiectate pentru a obține randament maxim în captarea energiei solare și pentru a rezista în condiții diverse de mediu.

Sistemele fotovoltaice „la cheie” propuse de ROMSIR aduc numeroase avantaje utilizatorilor și anume simplitate și comoditate, calitate și performanță, suport și servicii post-instalare

„ROMSIR oferă suport complet clienților noștri și asigură servicii de întreținere și reparații în cazul în care apar probleme sau nevoi specifice. De asemenea, punem la dispoziție soluții de monitorizare a sistemelor, care permit utilizatorilor să urmărească producția de energie și performanța sistemului în timp real”, detaliază Dna. Claudia Moga-Olaru.

ROMSIR și Programul Casa Verde

În ceea ce privește dezvoltarea și extinderea activității de instalare a sistemelor fotovoltaice, ROMSIR are planuri ambițioase, vizând creșterea și consolidarea poziției de lider pe piața sistemelor fotovoltaice pentru prosumatori, prin oferirea de soluții de energie regenerabilă și servicii de instalare de înaltă calitate.

În prezent, Grupul ROMSIR reprezintă unul dintre cei mai mari instalatori validați în cadrul Programului Casa Verde, program care oferă subvenții persoanelor fizice pentru instalarea sistemelor fotovoltaice.

Grupul ROMSIR reprezintă unul dintre cei mai mari instalatori validați în cadrul Programului Casa Verde

„Prin participarea noastră la acest program, contribuim la promovarea și încurajarea utilizării energiei solare în România, facilitând accesul clienților la finanțare și subvenții. Până în prezent, am realizat montajul și punerea în funcțiune a peste 5.000 de sisteme fotovoltaice în cadrul Programului Casa Verde”, afirmă dna. Claudia Moga-Olaru.

ROMSIR și comunitatea locală

ROMSIR promovează o cultură organizațională bazată pe valori precum integritate, profesionalism și inovație. Compania este dedicată oferirii unui mediu de lucru sigur, stimulant și incluziv pentru angajați. Totodată, ROMSIR se implică în dezvoltarea personală și profesională a echipei și promovează o comunicare deschisă și transparentă, din moment ce angajații sunt considerați un element central al succesului și sunt încurajați să aducă idei și contribuții valoroase. ROMSIR se implică activ și în comunitatea locală și desfășoară inițiative de responsabilitate socială corporativă. Un exemplu relevant în acest sens este donarea de sisteme fotovoltaice către 5 școli.

Prin instalarea sistemelor fotovoltaice, școlile pot reduce semnificativ factura de energie electrică. Energia electrică produsă de panourile solare este gratuită și ecologică, ceea ce înseamnă că școlile pot economisi bani considerabili pe termen lung. Aceste economii pot fi utilizate în alte scopuri educaționale, cum ar fi îmbunătățirea infrastructurii școlare, achiziționarea de echipamente suplimentare sau dezvoltarea programelor educaționale.

ROMSIR se implică activ și în comunitatea locală și desfășoară inițiative de responsabilitate socială corporativă

„De asemenea, școlile care utilizează energie solară devin mai sustenabile din punct de vedere ecologic. Prin intermediul acestor proiecte, elevii pot învăța despre importanța energiei regenerabile și pot fi implicați în activități educaționale legate de sustenabilitate și protecția mediului. Ne dorim să extindem această inițiativă la nivel național, astfel încât un număr cât mai mare de școli de beneficieze de aceste avantaje”, menționează reprezentanții ROMSIR.

Date financiare relevante

ROMSIR a înregistrat o dezvoltare semnificativă din punct de vedere financiar în ultimii ani, dezvoltare care s-a reflectat în cifra de afaceri și numărul de angajați. În anul 2020, ROMSIR a instalat peste 2.000 de sisteme fotovoltaice pentru beneficiarii Programului Casa Verde 2019, reușind să îndeplinească 100% din numărul de înscriși de către ROMSIR. Aceasta a contribuit la generarea unei cifre de afaceri de aproximativ 11,5 milioane de euro, cu un număr mediu de angajați de 45.

În anul 2022, ROMSIR a instalat și pus în funcțiune peste 2.800 de sisteme fotovoltaice, ceea ce a dus la o cotă de peste 10% din numărul total de prosumatori la nivel național. Acest lucru a consolidat poziția companiei ca lider de piață. Cifra de afaceri în 2022 a crescut semnificativ, atingând aproximativ 21 milioane de euro, cu un număr mediu de angajați de 123.

În anul 2022, ROMSIR a instalat și pus în funcțiune peste 2800 de sisteme fotovoltaice, ceea ce a dus la o cotă de peste 10% din numărul total de prosumatori la nivel național

În anul 2023, până în luna iunie, ROMSIR a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 13 milioane de euro, reflectând o dezvoltare continuă și o creștere a volumului de proiecte finalizate.

„Compania a instalat peste 3.100 de sisteme fotovoltaice pentru beneficiarii Programului Casa Verde 2021, reprezentând peste 90% din numărul total de înscriși de către ROMSIR. Numărul de angajați a crescut și el, ajungând la peste 200. În ceea ce privește previziunile pentru anul în curs, se estimează că ROMSIR va continua să înregistreze o creștere semnificativă a cifrei de afaceri, având în vedere cererea în continuă creștere pentru sistemele fotovoltaice și reputația consolidată a companiei pe piață”, a declarat, în încheiere, dna. Claudia Moga-Olaru.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/ecotic-solutii-pentru-reciclarea-deseurilor-electrice/