Stiri: Stiri

Romtelecom a înregistrat venituri de 152,6 milioane euro, în trimestrul 3

08.11.2013

Romtelecom a raportat în al treilea trimestru o scădere a veniturilor de 0,6%, la 151 milioane euro, comparativ cu de aceeaşi perioadă a anului trecut. „În acest trimestru, Romtelecom a continuat să raporteze rate de creştere în principalele zone de interes strategic. Astfel, concentrarea companiei asupra segmentelor de televiziune si Internet se reflectă în creşterea numărului de clienţi, în timp ce, pe segmentul dedicat companiilor, Romtelecom şi-a consolidat poziţia ca jucător ITC important”, a declarat Anastasios Tzoulas, Chief Financial Officer România.

Conţinutul TV în exclusivitate şi, în special, canalele HD relevante au avut impact în creşterea numărului de clienţi TV, cu 7,2%, şi a veniturilor corespunzătoare, cu 8,2% în trimestrul al treilea 2013, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile din serviciile de Internet au crescut cu 3,8% în trimestrul analizat, iar numărul de abonaţi a înregistrat, de asemenea, o tendinţă ascendentă de 4,8% faţă de T3 2012. Astfel, numărul clienţilor de Internet a depăşit 1,23 milioane în trimestrul trei, respectiv 1,32 milioane pentru TV, iar cel al abonamentelor a ajuns la peste 4,8 milioane.

Scăderea abonaţilor de voce s-a stabilizat la 3,8%, mai mică decât cea raportată pentru trimestrul anterior.

Ca furnizor de pachete de servicii, rata de penetrare a serviciilor de Internet în baza de clienţi de voce ai companiei a crescut, ajungând la 55%, în timp ce serviciile TV au înregistrat o rată de penetrare de 58% din baza serviciilor de voce.

Cea mai mare rată de creştere a veniturilor (221% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut) a fost înregistrată de soluţiile ITC, reflectând astfel eforturile Romtelecom de a-şi consolida poziţia de lider pe acest segment. “Implementarea unor soluţii ITC la cheie pentru companii de top, care includ managed services, virtualizare desktop, comunicaţii unificate, securitate IT, precum şi o varietate de soluţii de tip cloud, au dat rezultate”, spun reprezentanţii companiei.