Sanatate

ROMVAC, evoluție importantă bazată pe dezvoltarea diviziei umane

01.03.2020

Lărgirea gamei de produse a avut ca efect principal sporirea numărului de pacienţi care au trecut pragul Cabinetului de Medicină Complementară-Alternativă ROMVAC. ROMVAC, una dintre cele mai mari companii din România care activează în industria farmaceutică a produselor de uz veterinar, se apropie cu paşi hotărâţi de împlinirea a jumătate de secol de existenţă, demonstrând, în tot acest timp, că are resursele şi forţa necesare pentru a rămâne o prezenţă stabilă pe piaţă.

În ultimii doi ani, ROMVAC a înregistrat o evoluţie ascendentă şi acest fapt s-a datorat şi dezvoltării diviziei de medicină umană. Deţinerea propriei reţele de distribuţie la nivel naţional, cu cele 8 farmacii şi 35 de depozite veterinare, colaborarea cu redistribuitorii în judeţele în care nu există încă agenţi, dar şi, mai nou, colaborările cu spitalele şi farmaciile umane, au asigurat companiei o bună desfacere a produselor la nivel naţional.

Compania este în curs de dezvoltare a unor produse fitoterapeutice veterinare, care înlocuiesc terapia alopată. În acest sens, portofoliul de produse s-a îmbogăţit cu produse pe bază de plante, precum Dermacicatrat şi Papilrom. De asemenea, în cadrul programului Green Vet, ROMVAC a lansat produsele Mastitrat Gel, Ugeroclin S și Ugeroclin G, dar și produse bio precum RomImunoactiv-S şi Biolactorom.

ROMVAC a omologat vaccinul ROMVACBlue 4 contra bolii limbii albastre la rumegătoare. O nouă gamă de produse elaborată de specialiștii de la ROMVAC, rodul activității de cercetare, este reprezentată de grupul agenților de însilozare.

Combaterea antibiorezistenței, o preocupare intensă a companiei

ROMVAC are în perspectivă şi dezvoltarea de produse medicinale veterinare care să ofere o alternativă la problema principală de combatere a antibiorezistenței la animale și om. Astfel, au fost lansate pentru uz uman, noi produse monovalente, respectiv suplimente alimentare sub formă de soluţii buvabile înalt purificate, cu conţinut de imunoglobuline Y specifice faţă de alţi agenţi microbieni, crescând şi numărul pacienţilor, prin lărgirea ariei infecţiilor ce pot fi tratate cu aceste produse.

În ultimii doi ani, ROMVAC a sporit până la 28 spectrul agenţilor patogeni faţă de care produsele din gama Imunoinstant prezintă acţiune directă şi specifică

De asemenea, a fost lansată soluţia polivalentă buvabilă şi spray, PolyImunoinstant, gelul pentru afecţiuni parodontale, ImmunoDent, şamponul pentru afecţiunile scalpului, Immuno-Hair Shampoo, dar şi săpunul Immuno-Clean, cu efect hidratant, keratolitic și emolient.

În plus, în cel mai scurt timp, gama Imunoinstant va fi completată cu soluții terapeutice folosite în tratarea a numeroase afecțiuni sau infecții, precum și cu o gamă de produse cosmetice de lux, ImmunoCosmetic Lux, pentru fiecare etapă a ritualului de îngrijire și pentru tratarea și ameliorarea diferitelor afecțiuni cutanate specifice, precum acneea, foliculita, dermatita atopică și uscăciunea și deshidratarea pielii.

Gama de suplimente alimentare de uz uman a ROMVAC

Lărgirea gamei de produse a avut ca efect principal sporirea numărului de pacienţi care au trecut pragul Cabinetului de Medicină Complementară-Alternativă ROMVAC, a cărui activitate este strâns legată de cea desfăşurată în cadrul Departamentului de Cercetare.

„Astfel, în prezent, numărul de pacienţi consultaţi în cadrul cabinetului nostru este de peste 5.400, adică de 3 ori mai mult comparativ cu sfârșitul anului 2017. ROMVAC a înregistrat o premieră mondială, fiind primii din lume care am vindecat clinic o fetiță de 5 ani care a fost diagnosticată cu psoriazis vulgar generalizat”, ne-a declarat Dr. Viorica Chiurciu, Director General al ROMVAC COMPANY S.A.

La ora actuală, din totalul acesta de pacienţi, peste 3.000 sunt pacienți vindecați clinic de psoriazis sau care urmează terapia cu Imunoinstant împotriva acestei boli

Produsele din gama Imunoinstant şi-au dovedit eficienţa şi prin vindecarea pacienţilor cu infecţii localizate la diferite niveluri, precum cei cu infecţii urinare determinate de Escherichia coli, Klebsiella spp., Proteus mirabilis, Enterococcus faecalis, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus sau Streptococcus grup B.

Eficacitatea anticorpilor din produsele Imunoinstant a fost dovedită şi prin tratarea pacienţilor cu infecții herpetice determinate de Herpes Simplex (HSV 1) sau a pacienților cu infecții gastrice determinate de Helicobacter pylori şi cu infecții gastrointestinale provocate de Clostridium difficile sau Escherichia coli.

De asemenea, anticorpii specifici acţionează şi în infecţii respiratorii determinate de Streptococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus sau Pseudomonas aeruginosa, dar şi în afecţiuni parodontale determinate de Staphylococcus spp. sau Streptococcus spp..

„Ca o recunoaştere a beneficiilor sale, Imunoinstant a fost distins cu 2 Medalii de Aur și 4 de Bronz la Salonul Internațional al Cercetării științifice, Inovării și Inventicii – ProInvent, desfășurat la Cluj-Napoca, în martie 2018”, menționează Directorul General.

Aurul a fost acordat Companiei ROMVAC pentru merite deosebite în medicina umană, dar şi pentru procedeul de tratament imunologic cu produse biologice PC2, utilizat în epidermoliza buloasă.

Investițiile, un principiu de bază al companiei

În ultimii doi ani, ROMVAC a făcut investiții cu o valoare de 94% mai mare în 2018 față de 2017 și cu 224% în 2019 față de 2018. Acestea au fost făcute în retehnologizarea și modernizarea laboratoarelor și a spațiilor de lucru prin achiziționarea de pH-metre, a unui nou liofilizator pentru mărirea capacității de producție, a unui incubator bacteriologic, a unei linii complete pentru determinarea proteinei și a unui densimetru electronic.

Reprezentanții companiei au participat la cele mai importante evenimente desfăşurate atât de pe plan intern, cât şi extern, respectiv târgurile expoziţionale Indagra din Bucureşti, Agraria din Cluj, Agromalim din Arad; expo-conferinţe ca AMVAC de la Sinaia şi Excelenţa în Medicina Personalizată din București; saloane de cercetare, precum ProInvet; Congresul Internațional de Biotehnologii 2017, din Brazilia și European Biotechnology Congress 2018, din Grecia.

Programul de Cercetare-Dezvoltare

Programul actual al ROMVAC cuprinde un număr de 6 programe de cercetare interne și externe și își propune să aducă în piață peste 40 de produse medicinale noi.

În plus, unul dintre proiectele principale îl constituie dezvoltarea capacităţii de producţie şi distribuţie pentru produsele din gama agro: biofertilizatori, bioinsecticide şi biofungicide. O parte din demersurile companiei s-au concretizat în obținerea autorizaței pentru 15 produse noi, numai în anul 2019.

În ceea ce priveşte divizia de medicină umană, ROMVAC are la ora actuală, programe de cercetare cu Spitalul Sfânta Maria pe infecții pulmonare, inclusiv la pacienții cu transplant pulmonar, fapt care este o premieră mondială

Alte programe de cercetare se află în derulare cu Institutul Victor Babeş pe infecții bacteriene, fungice și virale, cu Spitalul Clinic de Urgență din Cluj pe testări pentru administrarea de IgY în cazul pacienților cu scleroză multiplă și cu Facultatea de Medicină Veterinară din Iași, pentru testarea de noi valențe ale IgY.

ROMVAC, o companie dedicată protecției mediului

În ceea ce privește protecția mediului înconjurător, compania a implementat cu succes cerințele sistemului integrat de management, calitate – mediu – SSO, cu implicații directe în colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor refolosibile și incinerarea deșeurilor toxice și periculoase.

Pentru reducerea factorilor de poluare, apele pluviale sunt colectate în stația de preepurare, iar emisiile din aer și emisiile în sol sunt monitorizate constant. Gradul de colectare selectivă a deșeurilor este de 100%, fiind în corelație cu gradul de creștere/descreștere a producției marfă.

Evoluția recentă a companiei

ROMVAC continuă să fie o companie mare, având la momentul actual, un număr de 428 de angajaţi, din care 108 sunt cu studii superioare. Angajații companiei sunt recompensați pentru activitatea lor prin asigurări de sănătate private, prime de concediu şi de sărbători, dar şi evenimente corporatiste.

În ultimii trei ani, producția marfă realizată a companiei a crescut constant în procent de 4,8% în anul 2018, față de 2017 și de 9,5% în 2019 față de 2018.

„Astfel, am reuşit ca, în ultimul an, să înregistrăm o creştere a cifrei de afaceri cu 6%, fapt care se datorează şi vânzărilor mari înregistrate cu produsele din gama de uz uman, Imunoinstant”, explică Dr. Viorica Chiurciu.

Conform celor precizate anterior, ROMVAC acționează pe o piață extrem de dinamică, în care competiția își face foarte bine simțită prezența. Cu toate acestea, ROMVAC și-a concentrat în continuare, toate eforturile pe cercetare, dezvoltare, producție și comercializare, astfel încât, în 2019, și-a menținut o poziție financiară bună, concretizată printr-un grad ridicat de autonomie financiară și printr-o rentabilitate crescută.

„Pentru anul 2020, anticipăm rezultate cel puțin la fel de bune ca în anul 2019, acordând o mare atenție administrării eficiente a resurselor în funcție de evoluția pieței din domeniu”, a declarat, în încheiere, Dr. Viorica Chiurciu, Director General ROMVAC COMPANY SA.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/romvac-produse-noi-adaptate-contextului-global/