Consiliul Concurentei: Tinmar Energy preia Intercereal

Grupul austriac Rondo Ganahl a preluat Transilvania Pack & Print

02.08.2019

Rondo Ganahl a preluat Transilvania Pack & Print. Deloitte România și Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei globale Deloitte Legal, au oferit asistență în procesul de due diligence și asistență juridică grupului austriac Rondo Ganahl în preluarea unei participații de 60% din compania românească producătoare de ambalaje de carton Transilvania Pack & Print S.A. de la Offsetdruckerei Schwarzach GmbH, parte din grupul VBG.

Tranzacția s-a finalizat la începutul lunii iunie 2019.

Rondo Ganahl a preluat Transilvania Pack & Print. Subsidiara din România

În urma acestei preluări, Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat de pe piața locală, preia, împreună cu grupul VBG, controlul asupra Transilvania Pack & Print prin subsidiara sa din România, Rondocarton.

Rondo Ganahl a preluat Transilvania Pack & Print. Procesul de due diligence

Implicarea Reff & Asociații a constat în asigurarea procesului de due diligence juridic și în oferirea de asistență juridică în tranzacție, în revizuirea acordului de preluare a acțiunilor din perspectiva legislației românești, în oferirea de asistență la semnarea tranzacției, precum și pentru perioada dintre semnare și finalizare. Echipa multidisciplinară de avocați a fost coordonată de Georgiana Singurel, Partener, cu sprijinul Cezarei Szakacs, Managing Associate, și al Ilincăi Iliescu, Senior Associate.

Rondo Ganahl a preluat Transilvania Pack & Print. Aprobarea Consiliului Concurenței

Proiectul a necesitat și aprobarea Consiliului Concurenței. În acest demers,  asistența a fost oferită tot de Reff & Asociații, sub coordonarea Florentinei Munteanu, Partener.

„Tranzacția a fost deosebit de complexă, deoarece s-a desfășurat în jurisdicții multiple și pentru că a trebuit să ne adaptăm unui calendar al tranzacției foarte strâns. Am fost permanent în contact cu avocații austrieci implicați în tranzacție și ne-am asigurat că multiplele implicații derivate din diferitele legislații care se aplicau au fost reflectate în mod corespunzător în documentația de tranzacție”, a spus Georgiana Singurel, Partener la Reff & Asociații.

Rondo Ganahl a preluat Transilvania Pack & Print. Notificare către Consiliului Concurenței

„Aceasta a fost una dintre puținele tranzacții de pe piața producătorilor de ambalaje de carton, așadar procesul de notificare către Consiliul Concurenței a presupus, printre altele, o cunoaștere în profunzime a business-ului clientului, pentru a ne asigura că identificăm corect și complet piețele relevante aferente acestei tranzacții”, a comentat Florentina Munteanu, Partener la Reff & Asociații.

Rondo Ganahl a preluat Transilvania Pack & Print. Echipe

Practica de servicii fiscale a Deloitte din România a asigurat demersul de due diligence fiscal, prin intermediul unei echipe formate din :

  • Alin Chitu, Director
  • Ioana Năstase, Manager
  • Flavia Andrieș, Senior Consultant

Practica de consultanță financiară a Deloitte din România a oferit asistență în demersul de due diligence financiar. Echipa companiei a fost formată din:

  • Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport în Tranzacții
  • Miruna Ciocea, Manager

Firma austriacă de avocați Jank Weiler Operenyi, membră a rețelei Deloitte Legal, și Deloitte Tax Austria au coordonat procesul de due diligence al tranzacției.

Citește și Programe malware 2019. Din ce în ce mai multe atacuri

 

 

 

 

Citiți și despre: