Producatori

Rondocarton, primul în topul producătorilor de carton ondulat

01.06.2014

Cartonul ondulat este cea mai bună soluție pentru produsele care au nevoie de o protecție suplimentară la ambalare . Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este un nume sonor în industria de ambalaje. Fondată în Austria, compania a reușit să se dezvolte de la an la an, având ca obiecte de activitate producerea de ambalaje din carton ondulat, de hârtie pentru industria cartonului ondulat şi colectarea de hârtie şi de ambalaje. În prezent, fabricile de carton ondulat ale companiei sunt deschise în Frastanz, Vorarlberg, St. Ruprecht/Raab, Austria, Budapesta, Ungaria, Istanbul, Turcia, Apahida, Cluj și Târgovişte. Prima unitate din România a fost cea de la Cluj, deschisă în anul 1999. În 2008, Rondocarton a deschis cea de-a doua fabrică de carton ondulat în țara noastră, la Târgoviște, iar producția propriu-zisă a fost demarată aici în luna ianuarie a anului 2009. Toate sunt unități moderne, echipate corespunzător pentru producerea de ambalaje din carton ondulat de calitate superioarã, care îndeplinesc exigenţele clienţilor din toate punctele de vedere. “Fabrica de la Cluj s-a inaugurat în 1999, fabrica de la Târgoviște  și-a deschis porțile în anul 2008. Sunt multe motive pentru care compania Rondo Ganahl a investit în România, faptul că este o țară europeană, având forță de muncă calificată, iar țara noastră este una cu potențial sunt doar două dintre acestea”, ne-a declarat Teofil Câmpean, directorul companiei Rondocarton. Compania este liderul de piață pe segmentul cartoanelor ondulate de peste 10 ani, compania având sloganul “Simbolul calității”. “Încercăm să cunoaștem cât mai bine gândirea și necesitățile clientului, suntem prompți, eficienți și apropiați de clienții noștri”, spune conducerea Rondocarton.

Producție

Cartonul ondulat este cunoscut a fi cea mai bună alegere pentru ambalarea produselor ce au nevoie de protecție, prezentare, instrucțiuni. Fiind o construcție din aer și hârtie, cartonul ondulat are o stabilitate ridicată și este potrivit pentru orice marfă, de la cele periculoase, la sticle de vin sau cutii destinate transportului de legume sau fructe. Compania Rondocarton produce an de an peste 200.000 de tone de carton ondulat, exportul este de peste 10% și produsele ajung în Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Franța și Elveția. În prezent, unitățile Rondocarton din România adună aproximativ 260 de angajați. “Strategia de dezvoltare înseamnă să ținem pasul cu progresul tehnic și tehnologic, să avem aceleași standarde și dotări ca și restul fabricilor din cadrul grupului Rondo Ganahl (standarde europene), să ne menținem lideri de piață și să oferim cele mai bune servicii și cea mai bună calitate și astfel să facem ca și clienții noștri să se simtă respectați”, spune directorul Rondocarton.

Ecologie

Ambalajele din carton ondulat sunt ecologice, hârtia este produsă în proporţie de 90% din deşeuri de hârtie, care sunt sortate şi presate, acestea constituind materia primă pentru fabrica din Frastanz, unde se produce hârtia necesară în industria cartonului ondulat. Nici clienţii nu rămân indiferenţi la rezolvarea problemelor ecologice, aşa că ei se orientează către produse care promit să gestioneze resursele naturale. Unitățile Rondocarton din România, ca și cele din Austria, acordă o importanță deosebită tehnologiilor prietenoase cu mediul înconjurător, astfel că nu există deșeuri și nu se pun pe piață produse care nu pot fi reciclate, încercând astfel să fie o entitate 100% ecologică. Toate deșeurile de hârtie colectate sunt materia primă pentru fabrici de hârtie, spre exemplu fabrica de hârtie din Frastanz utilizează în proporție de 100% hârtie și cartoane reciclate. În România însă, se face colectare doar de la persoanele juridice, problema cea mare venind însă de la persoanele fizice și gropile de gunoi din cauza faptului că deșeurile menajere nu sunt adunate selectiv.

Dezvoltare

Odată cu criza economică, moment în care toate industriile au cunoscut o scădere accentuată, grupul Rondo Ganahl Aktiengesellschaft a reușit menținerea  producției, la nivel planificat, iar acum se observă o creştere uşoară, dar sigură a cererii. “În România, anul trecut am avut o creștere intre 6 – 8% privind consumul de ambalaje din carton, iar pentru anul 2014 ne bazăm pe o altă creștere a consumului”, ne-a declarat Teofil Câmpean, directorul Rondocarton.

Cartonul ondulat se poate folosi pentru:

  • Cutii de carton pliabile,
  • Cutii de carton ștanțate,
  • Display-uri,
  • Cutii pentru fructe și legume,
  • Ambalaje pentru vinuri,
  • Carton ondulat armonic,
  • Ambalaje pentru mărfuri periculoase,
  • Cutii de transport,
  • Broşuri.